Şehrimizin başarılarıyla dikkat çeken Mithatpaşa Ortaokulu öğrencileri Cumhuriyet Bayramı'nın 98 yıldönümü dolayısıyla 98 öğrenci ile Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen okul binası girişinde ay yıldızlı kırmızı beyaz tişörtleri ile anlamlı bir video hazırladılar. 

Müzik öğretmeni Hakan Koçer'in 2020 yılında yazdığı rap parçasına koreografi ekleyerek programa dahil eden okul bayram komitesi 98. Yılında Cumhuriyet'in 98 öğrenci (çiçek) ile sembolize edildiğini ifade etti.

"Vatan sana canım feda" sözleriyle tüm izleyenleri heyecanlandıran öğrenciler Cumhuriyet'in emin ellerde olduğunu göstermiş oldular.

Kısa zamanda büyük işler çıkaran öğrenci ve öğretmenler izleyenlere duygusal ve bir o kadar da gurur verici anlar yaşattılar.

Salgın sonrası okul bahçesinde hazırlanan programın sosyal medya hesaplarından yayınlanacağını duyuran okul müdürü Hüseyin Mutlu, "Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz, ne mutlu bizlere ki cumhuriyet coşkusunu çocuklarımıza verebilmişiz, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.