Uzaktan eğitimde teknolojiyi en üst düzeyde kullanan Mithatpaşa Ortaokulu, görüntülü ders, evde deney yapılması, farklı tekniklerle ders işlenmesi gibi uygulamalardan sonra belirli gün ve haftalar programlarının evde devam edebilmesi için dijital pano uygulaması (Padlet) gerçekleştirdi.

Okul ortamını evlere taşıyan bu uygulamada ilk olarak tüm 5.sınıflar Otizm Farkındalık Günüyle ilgili panoları oluşturdular. Okullar açık olduğunda sınıflarda yer alan panolar dijital pano uygulamasıyla öğrenciler tarafından ev ortamında yapılan etkinliklerle dolduruldu. Böylece Mithatpaşa Ortaokulu öğrencileri evlerde bulundukları bu süreçte sınıflarında yaptıkları tüm etkinlikleri dijital ortamda uygulayarak yıllık plandaki tüm faaliyetleri yerine getiriyorlar.

Dijital pano uygulamasında belirli gün ve haftalarla ilgili tüm etkinliklerin öğrenciler tarafından yapıldığını ifade eden Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Hüseyin Mutlu, her hafta farklı bir etkinliğin panolarda yer alacağını, önümüzdeki hafta panoları polis haftasıyla ilgili görsellerin ve yazıların süsleyeceğini kaydetti.