“MONTESSORİ EĞİTİMİ”
“Montessori Eğitimi” temelde kişiliğin oluşumu üzerinde durmayı hedefleyen, kendi seçimlerinin eğitimcinin onları isteklendirmesinin yerine geçtiği, kendi eylemleri sonucu hataların denetlenebildiği bir eğitim sistemidir. Metot yerine insan kişiliğini göz önüne alınması gerektiğini vurgulayan bu eğitim; çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun hareket edilmesinin aşılanması yönünden önem taşımaktadır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ikinci kanaat dönemi süresince “Ozanlar Anaokulu” na yönelik düzenlenen “Montessori Eğitici Eğitimleri” nin birinci aşaması 120 saat olarak belirlendi. İlk olarak “Günlük Yaşam Becerileri” kapsamında yürütülecek olan eğitimin, planlanan konular üzerinden düzenli bir şekilde her hafta yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

“ÇOCUĞUN GELİŞİMİNDE EĞİTİCİNİN ROLÜ”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Ozanlar Anaokulu” na yönelik düzenlenen “Montessori Eğitici Eğitimleri” nin birinci aşamasının “Günlük Yaşam Becerileri” olarak planlandığını, eğitici eğitimlerinin dönem boyunca en etkili şekilde sürdürüleceğini, çocuğun içindeki yeteneği ve gizil gücü uyandırmak ve onları gelişim sürecinde desteklemenin çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; ikinci dönemin başlamasıyla yapılan planlamaların düzenli bir şekilde uygulanacağını, çocuktan yola çıkılarak kurulan bu eğitim sistemi bünyesinde eğitim verecek olan öğretmenleri hazırlamanın da hayata ve sürece kattığı durumların önemli olduğunu belirterek, “ Kişiliğin gelişim sürecini destekleyen, çocuğun kendi onuru içerisinde bireyselleşmesi ve sosyalleşmesini ciddiye alan, bireye özgü adil bir tutumu hedefleyen eğitmenler yetiştirmek önceliğimizdir.” dedi.