“İLKOKUL MONTESSORİ EĞİTİMİNDE HİKÂYELERİN GÜCÜ”

Montessori eğitim sistemi, kendine has materyal ve sunum çalışmalarıyla çocuklara yeni dünyanın kapılarını açan, öğrenirken edinilen bilgilerin anlam kazanmasını sağlayan, bireysel ilgi ve beceri alanlarına göre ilerleme sağlamanın yanında öz güven aşılayan çalışmalardır. “Montessori hikâyeleri okul öncesi itibariyle çocukların dünyayı keşfetmesine yardımcı olma amacıyla hazırlanan materyallerin ve sunumların, ilkokul seviyesinde hayal gücünü harekete geçirme, merak tohumları ekerek daha çok öğrenme ve araştırma isteğini ortaya çıkarma şeklinde adlandırılmaktadır.

“Mine Hız ve Betül Kamer Gün” eğitmenliğinde gerçekleştirilen, okul yıllarında temel dersleri öğretmek amacıyla bir araç olarak kullanılan Montessori hikâyelerinin, çocuğun kişilik gelişiminde ve dünya algısının oluşmasında önemli bir yer tutması noktalarına değinilirken geometri ve dil alanından örneklemelerin de yapıldığı seminerde hikâyelerin “Montessori Eğitim Programı”nın anahtarları olduğuna dikkat çekildi. Hayal gücü ve merak kavramlarıyla dünyasını şekillendirmeye çalışan çocuğa hikâyelerin gücünden yola çıkarak yardımcı olmak isteyen öğretmenlerin seminere ilgisi yoğundu.

“HİKÂYELER YENİ KEŞİFLERİN BAŞLANGICIDIR ”

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “İlkokul Montessori Eğitiminde Hikâyelerin Gücü” seminerinin hazırlanan materyal ve sunumlarla öğrencilere farklı bakış açıları kazandırma, ilgi alanlarını belirleme, yeteneklerini keşfetme, yaşanılan çevreyi algılama ve kendi hikâyelerini oluşturma fırsatı sunma adına önemli bir çalışma olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; seminerdeki fedakârlıkları ve destekleri için Montessori Eğitmenleri Mine Hız’ a ve Betül Kamer Gün’ e teşekkür etti ve “ Öğrencinin bireysel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak adına çıkılan yolda sorgulayarak ve kurgulayarak iç disiplinini gerçekleştirmiş bireyler yetiştirmeyi hedefleyen tüm öğretmenlerimizin destekçisiyiz.” dedi.