Montessori çalışmaları eğitim yöntemleri yerine hedefe yönelme eğiliminin ön planda tutulduğu, çevresine duyarlı, çağına, yaşadığı yere ve kültüre uyum sağlayarak oluşturulan bir eğitimle, insanın her yönden geliştiğini savunulmaktadır. Bu eğitimde, sürekli ileriye giden ve evrim geçiren çağ şartlarında zaman ve mekân kavramının değiştiği, tek değişmeyen durumun çocukların ihtiyaçları, merakları ve ilgileri olduğu vurgulanmakta.

Eğitmeni Mine Hız; çalışmalarının kapsamında okulda uygulanan ders programları dışında özel yöntemlerle altı yaşından itibaren çocuğa gizil dünyanın tohumlarını saçmanın, evreni bir bütün olarak sunmanın yanında sorgulama işini çocuğa bırakmak gerektiğinin önemini belirterek, “ Bütün soruların cevabı evrende gizlidir, öğrendiklerini merak ve hayal gücüyle harmanlayarak yaşanılan dünyada kendine yer bulacak olan da çocuğun kendisidir.” dedi. Eğitmeni Betül Kamer Gün de, ilkokul yıllarının önemine, çocuğu yönlendirme, düşünme zeminini oluşturma ve hikayelerle yeni dünyalar keşfetmesini sağlamada öğretmenin etki gücüne değinerek, “Öğrenilenleri içsel ilgisiyle birleştiren çocuk, kendi dünyasını açacak anahtarın sahibi olur.” dedi.

Çocukların evreni tanımasına ve hayal gücünü geliştirmesine yardımcı olmak amacıyla “İlkokul Montessori Eğitim Sistemi, İlkokul Sınıfında Hazırlanmış Çevre, Sınıflarda Özgürlük ve Disiplin, Öğretmenin Rolü, İlkokul Sınıftan Manzaralar, Kozmik Eğitim ve Anahtar Dersler Genel Bakışı” başlıkları atında gerçekleştirilen seminere öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

“ÇOCUĞUN DÜNYASINA EĞİTMEN DOKUNUŞU”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Belirli başlıklardan yola çıkılarak gerçekleştirilen “Montessori Sisteminde Çocuğun Gözünden Evren ve Rehber” seminerine öğretmen katılım oranının sevindirici boyutta olduğunu, değişen dünya şartlarında öğrenciye farklı bakış açıları kazandırmada öğretmen faktörünün çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; seminerdeki fedakarlıkları ve destekleri için Montessori Eğitmenleri Mine Hız’ a ve Betül Kamer Gün’ e teşekkür etti ve “ Altı yaş itibariyle öğrencinin kendi dünyasını şekillendirme yolunu göstermede ve kendi gerçekliğini bulmasında rol model oynayan öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişim çabalarının destekçisiyiz.” dedi.