Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşen bir çalıştayda İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un ortaokul derslerinde branş öğretmenleri için "Kuran'daki bilim ayetleri"ni içeren bir "kılavuz" hazırlanacağını ve öğretmenlerin buna göre ilgili ayetleri derslerde anlatacağını duyurduğu konuşmayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kaçar, "İl Milli Eğitim Müdürünün geçen hafta içerisinde gerçekleşen bir çalıştayda yaptığı;  “Ortaokul derslerinde branş öğretmenleri için "Kuran'daki bilim ayetlerini içeren bir kılavuz" hazırlanacaklarını ve 5, 6, 7, 8. sınıftaki ilgili branş öğretmenlerinin kendi derslerine ilişkin kazanımlarla ilgili konuları derslerde anlatacağını” açıkladığı konuşmayı basından öğrenmiş bulunmaktayız. " dedi.

Kaçar, "Konuyu basından öğrendiğimiz için, çerçevesinin ve içeriğinin hangi boyutlarda olduğu ve hangi kapsamda söylendiği vb. muğlak olduğundan, arkadaşlarımızın konuyu ayrıntılı olarak incelemesi için bir komisyon oluşturduk, arkadaşlarımızın araştırmasından sonra detaylı bir açıklama yapmanın daha doğru olacağına karar verdik." dedi.

Kaçar, "Bununla birlikte basında yer aldığı haliyle, açıklamanın içeriğinde yer alan Laikliğe aykırı ifadelerle ilgili tartışma bir yana, Milli Eğitim Bakanlığı, Talim Terbiye Kurulunun yetkisinde olan Müfredat Hazırlamak ve Derslere Konu Eklemek gibi düzenlemelerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ya da onun yaptığı bir çalıştay yoluyla yapılabilmesi söz konusu değildir. Konunun takipçisi olduğumuzu ve gerektiğinde hukuki süreç başlatmak ta dahil gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi.