Okul Müdürü Faruk Kıral, Müdür Yardımcısı İsmail Demirtaş, Proje Yürütücüsü  Türkçe  Öğretmeni Yeter Kara ve projede yer alan temsilci öğrenciler ziyaretlerinde SASKİ Yönetim Kurulu üyesi Önder Karan ve Daire Başkanı Bayram Koncuk’a projeleri hakkında bilgi verdiler.

Sakarya’nın yanısıra proje ortağı Diyarbakır,  Kayseri, Siirt, Bursa, Batman ve Konya illerinden 9 öğretmen ve  toplam 88 öğrencinin yer aldığı proje hakkında bilgi veren Nuri Bayar Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yeter Kara bu çalışmada amaçlarının suyun önemi ve bilinçli kullanımı hakkında öğrencilerimizin farkındalıklarını arttırmak ve Web 2 araçları vasıtasıyla medya okuryazarlığını  bilinçli su tüketimi teması çerçevesinde geliştirmek olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Faruk Kıral,  su konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan projenin çok önemli olduğunu, insanlığın mevcut su kaynaklarını bilinçli bir şekilde kullanmaları gerektiğini aksi halde gelecek yıllarda su kıtlığı çekilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek  projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

SASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Önder Karan da Nuri Bayar Ortaokulu tarafından yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin öncülüğünde SASKİ olarak her zaman bu tür projeleri desteklediklerini, geleceğimizin bilim insanı, mühendisi öğrencilerimizin böyle güzel projeler yaptıklarını görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Karan projenin tüm aşamalarında kendilerinden beklenen her türlü teknik desteğin verileceğini kaydetti.