//Esra Şenli//

Basın mensuplarına kapılarını açan Nuri Demirağ Havacılık ve Teknoloji Lisesi basın mensuplarına ilgili alanlar hakkında bilgi verdi. Okul Müdürü Merve Başar, Okul Müdür Yardımcısı Leyla Kızıl, Bilişim Danışmanı Doktor Metin Çengel, Proje Temsilcisi Turan Yıldırım, Kurucu Üyelerden Hüsamettin Atasever okul müfredatı ve ders işleyişleri hakkında şu ifadelere yer verdi: Okul Müdürü Merve Başar, “Bizler buraya gelen tüm öğrenci ve velilerimize öncelikli olarak bu alanları gerçekten öğrenciler istiyor mu? Bizim kurumumuz için en önemli olan şey bu. İsteklilik zaten başarıyı beraberinde getirir, öğrencinin ilk olarak istekli olması gerekiyor." dedi. 

Okulun öncelikli amacının öğrencileri meslekleri doğrultusunda üniversiteye yerleştirmek olduğunu söyleyen Başar," Yolumuza 9.  Sınıf itibariyle öğrencileri üniversitelere yerleştirmeye amaçlıyoruz. Anadolu ve Fen Lisesi müfredatıyla üniversitelere öğrencilerimizi hazırlıyoruz. Bizim meslek liselerinden farklı olarak eğitim müfredatımız var. İnsanların Türkiye’deki meslek liselerine bakış açılarını değiştirmek istiyoruz. Okulumuzda eğitim görmek isteyen öğrencilerimizi velilerimizi mutlaka okulumuza bekliyoruz." dedi. 

Okulu, atölyeleri birebir görmek gerektiğini ifade eden Başarır," Alanında uzman öğretmenlerimiz eğitim aşamasında çocuklarımıza çok fazla destek veriyor ama bilişim danışmanımız Doktor Metin Yıldırım bizlere çok fazla destek veriyor kendilerine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bilişim Uzmanı Metin Çengel, “Uçak bakım bölümünde okulun bilişim danışmanlığını yapıyorum. Okulumuzda bilişim alanında yenilikçi bölümler açtık.  Pandemi döneminde öğrendik ki dijitalleşme çok önemli, eğitimde de dijitalleşmek gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da artık derslerde dijitalleşmeye geçecek, alt yapıyı hazırlamaya başladı ama şu görüldü ki bakanlığımızın alt yapısı dijital eğitime hazır değil.

Pandemi döneminde dijitalleşmeye ayak uyduramayan Milli Eğitim Bakan'lığının öğretmenleri çok yorduğunu ifade eden Çengel," 500 öğretmen ve öğrenci üzerinde akademik bir çalışma yaptım ve sonuçta dijital yorgunluk olarak geri dönüşler aldık. Bilişim ve dijitalleşmeye bizim bir şekilde hızlı bir şekilde geçmemiz gerekiyor. Biz okulumuzda teknoloji alanında iki bölüm açtık ve bölümleri çoğaltacağız. Bölümlerimizden bir tanesi siber güvenlik, çünkü siber güvenlik gelecekte her alanda çok önemli. Biz siber güvenlikte maalesef dünyaya çok rakip değiliz. Bizim bu bilişim çağında bir de siber ordu daha kurmamız gerekiyor. Mesela Amerika’da sadece 150 bine yakın klavye savaşçısı var. Bizim ülkemizde siber güvenlik, bilişimle ilgilenen, çok bilgi sahibi olanlar var ama diplomaları yok. Biz sadece okulumuzda bugünün gençlerine matematik, fizik göstermiyoruz. Lisemizde öğrencilerimiz vatanına milletine bağlı ve bilişim alanında başarılı öğrenciler yetiştiriyoruz. Bundan sonra da daha sağlam atarak çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız” dedi.

Okul Müdürü Merve Başar," TEKNOFEST ve TUBİTAK gibi birçok projeye katılım sağladık. Başarı yolunda öğrencilerimize her türlü desteği sağlıyoruz." dedi.