HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Sakarya'da yüz yüze eğitim, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Şube Müdürleri, bir grup eğitimci ve öğrenciler ile birlikte Demokrasi Meydanı önünde Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma töreni, sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törende İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine teşekkür ederek çiçek takdim ederken, törende maske vurgusu dikkat çekti. Küçük öğrenciler, ellerinde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat çekmek için ellerindeki döviz dikkatlerden kaçmadı.

Çelenk sunma töreninin ardından Sakarya genelinde 15 bin 400 1. sınıf ve 9 bin 600 ana sınıfı öğrencisi ders başı yaptı. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?
Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde yapılacak. Okul öncesinde ilk hafta 1 gün 30'ar dakikalık 5, 28 Eylül-2 Ekim ve devamında, haftada 2 gün, günde 30'ar dakikalık 5 ders saati eğitim verilecek. İlkokul 1. sınıf öğrencileri ilk hafta 30'ar dakikalık 5 ders saati uyum eğitimi alacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi olacak. İhtiyaç duyulması halinde okulun fiziki şartları da dikkate alınarak sosyal mesafe kuralına uygun şekilde şubedeki öğrenciler gruplara bölünerek yüz yüze eğitim yapılacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.