2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilimizdeki okulların tamamı çok kısa bir sürede hazırlıklarını tamamlayarak “Okulum Temiz” belgelerini almışlardı. İl MEM İş Yeri Sağlık Güvenlik Birimi bünyesinde kurulan ekip 1 yıllık bir süre için verilen "Okulum Temiz" belgelerinin yenilenmesi için denetimlerini sürdürüyor.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığı ve TSE tarafından verilen "Tetkikçi Eğitimi"ni başarı ile tamamlamış bağımsız 39 tetkikçi ile yapılan denetimlerde ilimizdeki okulların tamamı büyük bir başarı göstererek çok kısa sürede belge almaya hak kazanmışlardı. Yeni öğretim yılında tetkikçi sayısı 60’a çıkarılarak denetimlerin çok daha kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’nda yer alan 256 kriteri yerine getiren okullar söz konusu belgeyi almaya hak kazanıyorlar. Bu denetimlerde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin hijyenik ortamlarda sürdürülebilmesi için tüm okullar anlık olarak izlenip değerlendiriliyor.