Türkiye Gençlik Vakfı, pandemi sürecinde sosyal ve kültürel çalışmalarla öğrenciler için eğlenceli etkinlikler ve yarışmalar düzenlemeye devam ediyor. Öğrencilere yeteneklerini geliştirme, farklı görüş, düşünce, inanç ve kültürel değerleri yorumlayabilme, aldığı görevi istekle yapabilme, sorumluluk alabilme, bireysel ve işbirliği halinde çalışabilme ve uygulayabilme gibi tutum, davranış ve becerilerin kazandırılması hedeflenen yarışmanın başvuruları başladı.

TÜGVA Sakarya Medya İletişim Koordinatörü Mücahit Kaymaz “Bu tip yarışmalar öğrencilerin yalnızca becerilerinin geliştirmiyor. Aynı zamanda onlara eğlenerek öğrenme ve öğrendiklerini de hafızalarına kazıma imkanı sunuyor” dedi. Yarışmanın öğrencilere sunacağı katkıları değerlendiren Kaymaz “Eğlenerek, araştırarak edinilen bilgi ömür boyu unutulmuyor. Aksine ömür boyunca kullanılıyor, bazen de karakteristik özelliklerin belirlenmesinde etkili oluyor” diyerek Sakarya’daki velilerin ve öğretmenlerin bu yarışma için gerekli hassasiyetleri göstereceklerine olan inancını vurguladı.

ÇİFTE ÖDÜLLE KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA
Türkiye Gençlik Vakfı “Çizimlerle 40 Hadis” yarışmasına katılarak kendi illerinde dereceye giren öğrenciler arasından Türkiye’de dereceye girecek ilk 5 öğrenciye elektrikli scooter, ikinci 5 öğrenciye tablet ve sonraki 10 öğrenciye akıllı bileklik hediye ediyor.

TÜGVA Sakarya Medya İletişim Koordinatörü Mücahit Kaymaz “Yarışmanın başvuruları online şekilde gerçekleştiriliyor. Öğrenciler velileri ve öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları çalışmalarla başvurularını yapacaklar. Daha sonra uzman kişilerden oluşan seçici kurul Sakarya’nın şampiyonunu belirleyecek. Sakarya’nın şampiyonu Türkiye geneli yarışmaya katılacak” diyerek yarışmanın nasıl gerçekleştirileceğini açıkladı ve Sakaryalı öğrenciler için bir sürpriz planladıklarını söyledi. “Şehrimizden yarışmaya katılarak Sakarya’da dereceye giren ilk 10 öğrencimize akıllı bileklik hediye edeceğiz. Ayrıca Sakarya birincisi olan öğrencimiz Türkiye genelindeki yarışmada dereceye girmeyi başarırsa rehber öğretmenine de bir tablet hediye edeceğiz” diyerek yarışmaya katılacak herkese başarılar diledi.

SON BAŞVURU 14 ŞUBAT
Son başvuru tarihinin 14 Şubat 2021 olduğunu söyleyen TÜGVA Sakarya Ortaokul Koordinatörü Ömer Yeşilyurt “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)’in 40 hadisi şerifi arasından belirlenecek hadisler üzerinde çalışmak, kişiliklerinin oluştuğu bu dönemde öğrencilerimizin karakterlerinin gelişiminde çok önemli. Öğrencilerimizin güvenilirlik, insani yaklaşım ve iletişim becerilerini kazanacaklarına inanıyoruz. Ayrıca sanata olan yatkınlık ve kabiliyetlerin fark edilmesini sağlayacak bu tip yarışmalar, sanat zevki yüksek ve yetenekli bir neslin inşasında çok önemlidir” dedi.