// Halk54.com özel haber //

Kız kardeşinin özel bir okulda okuduğunu ve her sabah işe giderken kız kardeşini okula bıraktığını belirten takipçimiz, “Kız kardeşimi okula bırakırken ve sonrasında kendisiyle yaptığım konuşmada okulda tedbirlerin yeteri kadar alınmadığı dikkatimi çekti. Kız kardeşime ‘okulda maske takıyor musunuz’ sorusuna ‘takmıyoruz’ cevabı aldım. Yine okulda sosyal mesafe anlamında bir tedbir yok” dedi.

Kız kardeşinin özel okulda eski düzen okulda eğitim gördüklerini dile getiren takipçimiz, “ Maske yok, sosyal mesafe yok, hijyen kurallar ise öylesine uyuluyor. Ayrıca kız kardeşimizin eline ‘koronavirüse kapılırsa sorumlu değiliz’ tarzında bir de kağıt verip imza istediler. Böyle eğitimcilik, böyle önlem alınıyor mı” diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dahil bütün yetkililerin Koronavirüs önlemleri konusunda sürekli uyarıda bulunduğunu da anımsatan takipçimiz, “Özel okullarda alınan Koronavirüs önlemlerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü sıkı bir denetimden geçirsin. Bu işin hakkını veren özel okullara sözümüz yok. Ama bu işi yapamayan ve gelişi güzel yapan kim varsa hakkında gereği yapılsın. Sonuçta her evde yaşlılar var, ev halkı var, kronik hastalıklı olanlar var. Çocuklar gittiği okuldan eve virüs taşırsa bunun hesabını ve vebalini kim verecek “dedi.