Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Pamukova Meslek Yüksekokulu ilk ders etkinliği ile 2021-2022 Akademik Yılı’na başladı. MYO’nun ilk ders etkinliğindeki konuşmacısı Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün oldu. Etkinlikte ayrıca Pamukova İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sena Genç Elden, MYO Müdürü Doç. Dr. Fatih Sönmez, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

Törenin ardından öğrencilere ve tüm katılımcılara mangal ikramı gerçekleştirildi. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, pandeminin ilk dönemlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yüz yüze eğitim başladığında üniversitede mangal yapılacağı sözünü vermişti.

Eğitimin devamlılığı için aşı olun

Törendeki konuşmasında yüz yüze eğitimin önemine dikkat çeken Pamukova MYO Müdürü Doç. Dr. Fatih Sönmez, +1 Uygulamalı Eğitim Modeli hakkında yeni öğrencilere detaylar verirken; MYO programlarından mezun olacak öğrencilerin sahip olacakları bilgi ve becerilerle istihdam edilme durumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İlk dersi veren Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün, iş hayatına ilişkin deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak gelecek hedeflerini oluşturmaları noktasında tavsiyeler verdi ve ilçenin sosyal ve kültürel imkânlarına yönelik olarak öğrencileri bilgilendirdi. Pamukova İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sena Genç Elden ise öğrencileri pandemi ile mücadele ve uyulması gereken kurallar noktasında bilgilendirerek salgına karşı en güçlü silahın aşı olduğunu vurguladı ve yüz yüze eğitimin devamlılığında aşılı olmanın önemine dikkat çekti.