Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde yurt dışından gelerek öğrenimlerine devam eden ve Pandemi sürecinden dolayı evlerinden uzakta ramazan ayını geçirmek zorunda olan yabancı öğrencilere yönelik yardım kampanyasına ilgi büyüktü.

Yardımlar yaklaşık 450 evde kalan 2000’ine yakın yabancı öğrencilere ve Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü misafir yurtlarında kalan yaklaşık 900 öğrenciye de günlük kişi başı 10 TL, iftar ve sahur desteği sağlandı.

Toplanan yardımlarla 30 gün boyunca Ayşe Hümeyra Ökten ve Rahime Sultan Yurtlarında sahur ve iftar verilirken, Şehrimizin farklı noktalarında yaşayan iki bine yakın öğrenciye erzak,maddi yardım ve sıcak yemek ve ikramlıklar her gün boyunca öğrencilerin evlerine gidilerek teslim edildi.

Ayrıca Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı, Sakaryalı Gönüllü ailelerimiz tarafından yapılan günlük sıcak yemek ve ikramlıklarda her gün boyunca öğrencilerin evlerine görevli personeller tarafından paketlenip teslim edildi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy “ Ramazan ayı boyunca ülkelerine gidemeyen ve öğrenci evlerinde ve yurtlarımızda kalan, öğrencilerimize maddi manevi desteği esirgemedik, bu yolda bizleri yalnız bırakmayan paydaşlarımıza ve kurum personellerimize yaptıkları yardım ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, bayramlarını kutluyorum.” dedi.

Kampüs Camii İmam Hatibi Erol Demir “ Yardımlarımız üç şekilde yaptık, Birincisi 450 evde kalan 2000’e yakın öğrencimize ev ev gıda kolisi dağıtttık, ikincisi yurtlarda kalan öğrencilerimize günlük 10 tl yemek yardımı yaptık, üçüncüsüde her iftar öncesi ellişerli ve yirmişerli aileleri olarak planladığımız yemek yardımları günlük olarak öğrenci evlerine iftarönceleri teslim ettik. Emeği geçen payidaşlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı bayramlar diliyorum.” dedi