ELMAS ASLA İZİN VERMEDİ
Sakarya Üniversitesi’ne cepheli yapılan lüks konutlara üniversite içinden açılmak istenen kapıya zamanın Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve ekibi izin vermedi. Yıllarca siyasi baskı yiyen, Ankara’dan defalarca aranan, şehrin önemli isimlerinin araya girmesine rağmen zamanın rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bu kapının açılması yasal değil. Eğer bu kapıyı bu lüks konutlara açarsak örnek teşkil eder. O zaman Sakarya Üniversitesi’nin bulunduğu Esentepe Kampüsü’ne komşu herkese kapı açmak gerekir. Yasal olmayan bu işe izin vermem, veremem” dedi.

AMA SAVAŞAN İZİN VERDİ
Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Kalite Kurulu Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın gidişiyle birlikte sanki yasalar değişmiş gibi yıllarca açılmayan o kapı açıldı. Yasal olmamasına rağmen, güvenlik açısından son derece riskli olmasına rağmen, çiftte standart teşkil etmesine rağmen Sakarya Üniversitesi içinden lüks konutlara giden kapının açılmasıyla birlikte soru işaretleri de birlikte geldi. Kapının nasıl ve kimler tarafından açtırıldığı sorgulanırken, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın bu kapıya nasıl izin verdiği ise yine gündemdeki sıcaklığını koruyor.

ŞOK İDDİALAR
İstanbul ve Kocaeli’nden Sakarya Üniversitesi’ne okumak için gelen öğrencilerin bulunduğu araçlar kampüs içine alınmaması nedeniyle başlayan mağduriyet sürerken, bir araç sahibi olan İlkin Damar ise “Şoför esnafına kapanan kapılar lüks konutlara nasıl açıldı” diyerek gündemdeki kapı olayının boyutlarını sordu. İlkin Damar, “Üniversite içinden bazı bölgelere yönelik kapılar açıldı. Bunlar nasıl açıldı” diye soru yöneltti.

CUMALI DA SORDU
Ve geçen hafta TV 264 ekranlarında yayınlanan “Gazeteciler Soruyor” isimli tartışma programında Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin bütçesinin konuşulduğu bölümde Gazeteci Hüseyin Cumalı şehirde konuşulan ve gündem olan “O kapı nasıl açıldı” sorununu ekranlara taşıdı. Yıllarca kanun ve mevzuat gereği açılmayan, açılamayan kapının nasıl açıldığını, buna kimlerin izin verdiğini, kimlerin nasıl izin verdiğini, hangi yasaya göre izin verdiğini sorgulayan usta kalem Cumalı, kanunlara göre çifte standart olamayacağını vurguladı.