Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 74. Balkan Atletizm Şampiyonası Heptatlon branşında 3. olarak bronz madalya kazanan SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi öğrencisi Emine Selda Kırdemir’i ağırladı. Buluşmada Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Eskiler, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adem Erbay ve Atletizm Milli Takım Antrenörü İbrahim Arkan da yer aldı.

Sayı 110’u aştı

Milli Sporcu Emine Selda Kırdemir’i başarısından dolayı tebrik eden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Öğrencimiz bir buçuk yıl önce de Bulgaristan’da düzenlenen Çoklu Branşlar Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak bizleri gururlandırmıştı. Son dönemde üniversitemiz öğrencisi ve mezunu milli sporcularımız katıldıkları şampiyonalarda ciddi başarılar elde ettiler.

Yunus Emre Başar, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. Mervenur Uslu Kürek Dünya Kupası Hafif Kilo Kadınlar İki Çifte Kategorisi’nde partneri Elis Özbay ile birlikte bronz madalyanın sahibi oldu. Avrupa Karate Şampiyonası’nda ise Serap Özçelik Arapoğlu 50 kiloda Avrupa Şampiyonu olurken, Eda Eltemur 68 kiloda bronz madalyayı ülkemize getirdi.

Şu anda Spor Bilimleri Fakültemizde öğrenim gören milli sporcu sayımız 110’u aşmış durumda. Biz kendileriyle gurur duyuyoruz. Aktif sporculuk yaşamlarından sonra da ülkemiz sporuna çok güzel hizmetleri olacağına eminiz” diye konuştu.