“OKULDAKİ AİLE SICAKLIĞI”
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminin başlamasıyla 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın yedincisi Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının yedincisi Sakarya Anadolu Lisesi ile devam etti. Yöneltilen sorular Sakarya Anadolu Lisesi Psikolojik Danışman Fatih Cingöz tarafından cevaplandırıldı.

Sakarya Anadolu Lisesi Okul Müdiresi Nil Nilgün Uygul, söz alarak 1984’ te kurulan, köklü bir yapıya ve yerleşke konumuna sahip olan okulun, öğrencilere sunduğu avantajlardan, akademik başarının yanında insani vasıfları yüksek bireylerin yetiştirilmesinin hedeflenmesinden, Sakarya iline çoğu alanda ilkleri yaşatan bir okul olma özelliklerinden bahsetti ve “ Burada ne olmak istiyorsanız o olursunuz, seçtiğiniz yolda ilerlerken tüm kadro olarak her daim yardımcınızız.” dedi. Sakarya Anadolu Lisesi Psikolojik Danışman Fatih Cingöz; karma alan uygulaması olan, sınavla öğrenci alan tek okul olma özelliğine, okulda uygulanan eğitim programına, öğrencilerin gelişimi ve meslek seçimiyle ilgili aktivite ve testlerle ilgili yapılan yönlendirmelere, sosyal-sportif çalışmaların yanında yapılan projelere ve kazanılan derecelere, ödül alan, denemelerde başarılı olan öğrencilerin okul bünyesinde de ödüllendirilme noktalarına, değindi.12. sınıf öğrencisi Zehra Gül Çillioğlu da söz alarak, okulun aile sıcaklığını hissettirdiğini, ilgi alanlarını belirleme ve hedef oluşturma noktasında öğretmenlerin şekillendirme gücünden ilham alındığını, zorluklarla birlikte mücadele etmenin en güzel örneklerinin sergilendiğini belirterek, “Nerede olduğunu, ne istediğini bilmek önemlidir, yapamadığınız durumların üzerine gidin.” dedi.

“OKUL TANITIMI ÖNEMLİ BİR UYARICIDIR”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının yedincisinin Serdivan ilçesinde yer alan Sakarya Anadolu Lisesi ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının yapılan planlamalar doğrultusunda çevre ilçelerdeki okulların tanıtımı sağlaması yönünden de önemli olduğunu, ilgi alanları doğrultusunda seçilen bölümlerin zaman içinde öğrencinin kendini daha iyi tanımasıyla farklılaşabileceğini göstermesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Bilgilenme, değişebileceğini ve geç kalmadığını görme ve gösterme adına okul tanıtımları önemli bir uyarıcıdır.“ dedi.