“CANLI OKUL TANITIM GÜNLERİ”
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın Serdivan ilçesinde bulunan Sakarya Anadolu Lisesi ile devam edeceği ve tanıtımla ilgili duyurunun 22 Şubat 2021 tarihinde adapazarimem instagram sayfasında yayınlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, öğrencilerin ilgi duydukları alanları ve yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın yedincisi 24 Şubat 2021 tarihinde saat 19.00’ da zoom üzerinden yapılacak. Aynı zamanda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlanacak.

“Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının yedincisi Serdivan/Sakarya Anadolu Lisesi ile devam edecek. Sakarya Anadolu Lisesi Psikolojik Danışman Fatih Cingöz ile Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülecek olan bu çalışma öğretmenlerin, velilerin ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımını beklemekte.

“OKUL TANITIMI TERCİHLERDE DESTEK NOKTASI”
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının yedincisinin Serdivan/Sakarya Anadolu Lisesi ile devam edileceğini, bu zorlu süreçte öğretmenlere, öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak için uğraşıldığını, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda belirledikleri okullarla ilgili en doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla hazırlanan bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; ikinci dönemin başlamasıyla öğrencileri okul tercihleri, okul puanları ile ilgili güdülemeye çalışmak, Adapazarı ilçesi dışındaki diğer ilçelerde bulunan okulların tanıtımlarıyla da öğrencilerin ilçelerle ve okullarla ilgili doğru bilgilere ulaşmalarını kolaylaştırmak, öğrencilerin tercihlerini etkileyecek, ihtiyaca cevap verecek bilgileri sunmak amacıyla yürütülen bu çalışmanın ailelere ve öğrencilere yol göstereceğini belirterek, “Öğrencilerin ve ailelerin doğru bilgiyi, doğru kişilerden almasına yardımcı olmak adına çıkılan yolda uzman kişilerin desteği çok önemlidir, dedi.”