Sakarya MEM’in "Bilmekten Yapabilmeye Eğitimde Dönüşüm Süreci” çalışmaları kapsamında “Özgür bir ortamda becerilerini keşfet, hayallerini görünür kıl, unutma: HER ÇOCUK ÖZELDİR.” temasına uygun olarak katılım sağlanan resim yarışmalarında Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi görsel sanatlar yetenek alanı öğrencileri 6 derece elde ederek güzel bir başarıya imza attılar. 

Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı tarafından düzenlenen "Hayalimdeki 23 Nisan" konulu Gökyüzü 2. Çocuk Resim Yarışması'nda Sakarya BİLSEM görsel sanatlar yetenek alanı öğrencileri, 2 Türkiye birinciliği ve 3 sergileme ödülü kazandılar.

Hümeyra Kaya danışmanlığındaki çalışmasıyla Asude Ela Atabek, Mehtap Sağlam danışmanlığındaki çalışmasıyla Esila Es, Türkiye birinciliğine seçilen ilk 3 çalışma arasında yer almayı başardılar. Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından düzenlenen “Su Varmıııış Su Yokmuş” Resim Yarışması'nda ise Mehtap Sağlam danışmanlığındaki çalışmasıyla Esila Es, Türkiye genelinde derece sıralaması yapılmadan seçilen ilk 5 eser arasına girdi. Yine görsel sanatlar alanı öğrencilerinden İpek Güler, Hümeyra Kaya danışmanlığındaki çalışmasıyla; Ayşenaz Demirtaş ve Beyza Yalçın, Mehtap Sağlam danışmanlığındaki çalışmalarıyla Gökyüzü 2. Çocuk Resim Yarışması'nda sergileme ödülü kazanan ilk 30 eser arasında yer aldılar. 

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, becerilerini keşfederek hayallerine ulaşma noktasında başarılı olan öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi, ailelerini ve okul yöneticilerini tebrik etti.