Sakarya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim olarak yürütülen 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi, bugün sona erdi. Sakarya genelinde yaklaşık 127 bin öğrenci, bugün 3 haftalık yarıyıl tatiline çıktı.

Bu sene pandemi sebebiyle karne heyecanı yaşayamayan öğrenciler, karnelerini elektronik ortamda görebilecek. 

YARIYIL TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?
15 günlük yarıyıl tatili süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklendi. Böylelikle 2021 yarıyıl tatili toplamda haftasonları dahil 24 gün sürecek.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Daha önce 12-16 Nisan'da yapılması planlanan ikinci ara tatil, 15 günlük yarıyıl tatiline eklenerek 8 Şubat-12 Şubat'ta uygulanacak.

3 haftalık tatilin ardından 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son yaptığı açıklamada “15 Şubat’ta okulları açmakla ilgili bir ilke kararı aldık” diyerek okullara dönüşle ilgili sinyal vermişti. Ancak Bakanlık yüz yüze eğitim için ikinci dönemi beklemedi. 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarında, özel okullardaki takviye kurslarında ve 12’nci sınıflara yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitimin bugünden itibaren başlatılacağı belirtildi.

Ayrıca Bakan Selçuk, 15 Şubat tarihi itibarıyla yüz yüze eğitime başlanmasının hedeflendiğini belirterek, "İkinci dönemde salgının yolumuzdan çekildiği oranda okullarımıza hep beraber döneceğiz ve 15 Şubat'tan itibaren de sizleri okullarımıza orada görmek istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak elbette bu değerlendirmeler de yapılıyor. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz. Tatiliniz bildiğiniz gibi 23 gün sürecek uzun bir kış tatili olacak" dedi.

Bakan Selçuk, öğrencilerin tatilde yararlanması için hazırlanan “Birlikte 23 Gün Etkinlikleri'ni" de tanıttı:

"Tatil etkinlikleri ile sizler her gün farklı etkinlikler yapabileceksiniz. Burada çok güzel etkinliklerimiz faaliyetlerimiz var. İlkokullara, ortaokullara ve liselere farklı şekilde planladık. Bu etkinliklere bakanlığımızın resmi sayfasından ulaşabilirsiniz."