Milli Eğitim Bakanlığı, e Okul üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrencinin karne ve başarı belgelerinin e-okul.meb.gov.tr sayfasından VBS sisteminde erişime açıldığını duyurdu. 

Bu kapsamda e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için Sakarya genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 186 bin öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri, bugünden itibaren e-Okul'dan erişime açıldı.

2 TEMMUZ'DA BASILI OLARAK DA ALINABİLECEK
Sakarya'da bugün itibari ile ilkokulda 58 bin 684, ortaokulda 56 bin 258, ortaöğretimda 59 bin 613 ve anasınıfında 12 bin 396 olmak üzere toplam 186 bin 951 öğrenci elektronik ortamda karne alabilecek. Dileyen öğrenciler 2 Temmuz'dan itibaren okullardan basılı olarak karne alabilecek. Ekran başında karne heyecanı yaşayan öğrenciler, karne notlarının yanı sıra "takdir ve teşekkür" belgelerine de e okul sistemi üzerinden görüntüleyebiliyor. 

TELAFİ 5 TEMMUZ’DA
MEB, 21 Haziran’dan itibaren okullarda öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda etkinlikler planlandığını açıkladı. Bir buçuk yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan ‘Telafide Ben de Varım’ programına başvurular 21 Haziran-2 Temmuz arasında yapılacak. Telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında düzenlenecek. Eylülde ilkokula başlayacak olup okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların akranlarıyla eşit şartlarda derslere başlamalarını sağlamak için yaz okulları açılacak. Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün eğitim talepleri ise açılacak çocuk kulüpleriyle karşılanacak.

2. SINIFLAR İÇİN OKUMA YAZMA TARAMASI
Program kapsamında, 1’inci sınıftan 2’nci sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak, bu taramaların sonuçlarına göre, ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacak. Ayrıca 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulamasıyla desteklenecek. Destekleme programı için 1-8’inci sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan çalışma kitapları ve 1-4’üncü sınıf öğrencilerine tamamlayıcı çalışma yaprakları ise eylül ayında ücretsiz dağıtılacak.