YETENEKLERİN KEŞİF NOKTASI
Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın beşincisi Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının beşincisi Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi ile devam etti. Yöneltilen sorular Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet İlkak tarafından cevaplandırıldı.

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Recep Borlukçu, söz alarak okulun öğrencilere sunduğu fırsatlardan, resim ve müzik alanında ağırlıklı ders veren tek okul olma durumundan, kültür derslerinin de müfredat gereğince uygulandığından, yetenek sınavında 50 puan ve üstü alan öğrencilerin değerlendirilme aşamalarından, bahsetti. Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Lisesi Müdür Yardımcısı aynı zamanda Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni Ahmet İlkak da bu tarz bir okuldan mezun olduğunu, yenilikçi, yaratıcı, özgüveni yüksek, araştıran, sorgulayan, geleceğin sanatçı adaylarını yetiştirmenin hedeflendiği, haftalık tematik resim sergilerin ve konserlerin yanında özgün çalışmaların da yapıldığı, yaşayan, yaratan bir okul olma özelliğine değinerek, “Yeteneğinizin ne kadar üstüne giderseniz onu, o kadar geliştirir ve etkili bir sonuç ortaya çıkarırsınız.” dedi.

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Canan Özmen, söz alarak okulun öğrencilere sunduğu fırsatlardan, salgın nedeniyle yapılamayan yüz yüze derslerin ve etkinliklerin çok özlendiğinden, yetenek sınavında müzik yeteneğini ölçmeye yönelik çalışma yapıldığından, koro, orkestra çalışmalarıyla ortak hareket etme, birlik olma becerisinin kazandırılma çabasının öneminden bahsetti.

OKUL SEÇİMLERİNDE DOĞRU KARARLAR ALINMALIDIR
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının beşincisinin Güzel Sanatlar Lisesi ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; öğrencilere ve velilere yol göstermek, doğru bilgiyi aktarmak amacıyla alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan bu tanıtımların takip edilmesinin öğrencilerin yeteneklerini keşfetme, ilgileri doğrultusunda kendilerini gerçekleştirebilme fırsatlarının sunulması, istediği okulda ve istediği bölümde okuyan öğrencilerin daha mutlu daha başarılı bireyler olma yolunda ilerlemesinin önemli olduğunu belirterek, “Okul tanıtımları doğru karar alabilme noktasında yol gösterici ve başyardımcıdır.” dedi.