Ar-Ge Biriminden Sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Salih Güvendi ve birimde görevli öğretmenlerin katıldığı toplantıda yeni eğitim öğretim yılında yapılacak proje ve etkinliklerle ilgili istişarelerde bulunuldu.

Sakarya MEM Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan ve aralarında okula uyum süreçlerini destekleyici eğitim stratejilerinin de yer aldığı yeni dönem proje ve faaliyetlerden bazıları şunlar:

Okula Uyum Haftası Çalışmaları kapsamında salgın nedeni ile yaşanan olağanüstü süreçte gerek yüz yüze gerekse uzaktan eğitim çalışmalarında çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin okula uyum süreçlerini destekleyici eğitim stratejileri geliştirilecek. "Okula Hoş Geldin Uyum Rehberi Kılavuzu" ve "Eğlence Dolu Kumbaram" etkinliklerinin sahada etkin ve verimlilikle uygulanmasına yönelik eğitim stratejisi geliştirilecek ve yol haritası belirlenecek.

8-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek süs bitkiciliği festivalinde "Atadan Toruna, Tohumdan Sofrana" projesinin gönüllü öğretmenleri, tohum dedektifi öğrencileri yer alacak ve projenin tanıtımı niteliğinde etkinlikler yapılacak.

TEMA Vakfı ile iş birliği yapılarak yaşanan yangın ve sel felaketine yönelik farkındalık etkinlikleri ile iklim değişikliği, çevre okuryazarlığı konularında çalışmaların okullarımızda gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Sakarya 2023 Eğitim Vizyonu Kelebek Etkisi projelerinin saha yansımalarının ele alındığı makale, deneme ve değerlendirme yazılarının yer alacağı dergi çalışması yapılacak.

İlimizde kurulması planlanan Fen ve Tabiat Okullarında görev yapacak öğretmenlerin eğitmen eğitimleri, bilişim teknolojileri öğretmenlerinin mesleki gelişimlerini destekleyecek eğitmen eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri için "MARKA Teknik Destek Programı"na başvuruları yapılacak.

"Meslektaşım, Öğrenme Keşfimde Yol Arkadaşım" projesinin atölye çalışmaları Türkiye’de bir ilk olarak faaliyete geçen Sakarya Öğretmen Destek Merkezinde devam edecek.

Sözlü Tarih Çalışması, Erasmus+Programı Akreditasyonu Hareketliliği, eTwinning Kalite Etiketi Ödül Töreni, Yabancı Dile Yabancı Kalmayın Projesi, Erken Eğitimle Yaşam Bulan Çocuklar Projesi, Yapay Zekâ Çalışmaları, MARKA SOGEP proje başvuruları, ARGE-TECH iş birliği protokolü kapsamında faaliyet planlamaları gerçekleştirilecek.  

Yeni eğitim-öğretim yılında uygulanacak proje, faaliyet ve etkinliklerle ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirten İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Krizi değil, riski yönetmek her zaman kazandırır. Öngörü ile hareket edip hızlı karar verebilmek de zaman kazandırır. AR-GE ekibimizle toplanarak yol haritamızı değerlendirdik.” dedi.