Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi uzaktan öğrenme sürecinde Sakaryalı öğrencilerin kazanım eksikliklerini belirlemek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. LGS VE YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere her hafta ulaşan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü; 5,6,7,9,10 ve 11’inci sınıf düzeyinde Online Kazanım Sınavının 2’ncisini 7 Haziran Pazar günü yaparak öğrencilere desteğini sürdürecek. Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yoğun bir şekilde devam ettikleri uzaktan eğitim sürecinin geri dönüşlerini bu sınavlarla değerlendirdiklerini, bu veriler ışığında Eylül ayında yapılması planlanan telafi eğitimlerinin çok daha verimli geçirileceğini belirtti.

ÇALIŞMALARA YENİ BİR YÖN VE HIZ KAZANDIRACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş; ‘’5,6,7’nci sınıf düzeyinde Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden toplam 270 soru ile 9,10,11’inci sınıf düzeyinde Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya ve Tarih derslerinden toplam 315 soru ile öğrencilerimizin kazanım düzeyleri belirlenecek ve yaptığımız çalışmalara yeni bir yön ve hız kazandıracak.’’ dedi.

SORU ÇÖZÜMLERİ YOUTUBE KANALINDAN CANLI YAYINLANACAK

7 Haziran Pazar günü saat 12.00’de başlayacak sınavın tüm gün devam edeceğini, öğrencilerin soru çözümlerine 8-12 Haziran tarihleri arasında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü YouTube kanalından canlı olarak ulaşabileceklerini belirten Durmuş, diğer Online Kazanım Sınavında olduğu gibi bu sınava da yoğun bir katılım beklediklerini ifade etti.