SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ile İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un imzaladığı protokolde; Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda/kurumlarda yürütülen bilimsel ve eğitsel çalışmaların daha nitelikli hâle getirilebilmesi için ihtiyaçların bilimsel yöntemlerle belirlenmesi ve giderilmesi doğrultusunda insan kaynakları, mekân ve imkânların etkin kullanımına dönük iş birliği ve koordinasyon çalışmaları yer alıyor.

SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mithat Takunyacı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Salih Güvendi ve Pınar Bulut’un da hazır bulunduğu imza töreninde birer konuşma yapan Rektör Savaşan ve İl Millî Eğitim Müdürü Durmuş; bilimsel yöntemlerle belirlenen bilimsel, eğitsel ve sosyal ihtiyaçların karşılanarak öğretim elemanı, öğretmen ve öğrencilerin yetkinlik, değer üretimi ve akademik başarılarını iyileştirme yönünde bilimsel, eğitsel ve sosyal içerikli faaliyetlerin iş birliği içerisinde planlanmasına, yürütülmesine ve değerlendirilmesine katkı sunulmasının amaçlandığı protokolün hayırlı olmasını dilediler.

Protokolün imzalanmasının ardından eğitim üzerine yapılan sohbette 05 Temmuz-31 Ağustos arasında uygulanan "Telafide Ben de Varım” etkinliklerinin öğrencilerden ve velilerden büyük ilgi gördüğüne vurgu yapılırken iki eğitim kurumu arasında başarıyla gerçekleştirilen iş birliği çalışmalarının Bilmekten Yapabilmeye Eğitimde Adım Adım Dönüşüm Süreci kapsamında “Geleceğimiz öğretmenlerimizin gücüne güç katarak teminat altına alınacaktır. Potansiyelden verimliliğe” temasıyla yürütüleceği belirtildi.