Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan sınavda ortaokul öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden; lise öğrencilerine ise Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih ve Coğrafya derslerinden sorular yöneltilecek.

Öğrencilerin gmail hesaplarından telefon, tablet ya da bilgisayar üzerinden katılacakları sınav 1 Eylül Salı günü saat 10.00 ile 00.00 arasında uygulanacak.

Online Hazırbulunuşluk Sınavı’nın telafi eğitimleri öncesinde yapılacağını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, sınava katılacak tüm öğrencilere başarılar dilerken sınavın organizasyonunda görev yapan Ölçme Değerlendirme Merkezinin yönetici ve öğretmenlerine de teşekkür etti.

31 Ağustos’ta başlayacak Uzaktan Eğitim süreci sonunda yeniden bir sınav yapılarak çocuklarımızın kazanım düzeylerinin tespit edileceğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Durmuş, elde edilecek istatistiklere göre yüz yüze eğitime başlandığında kavranma seviyesi az olan konularla ilgili çalışmalar planlanacağını ifade etti.

1 Eylül tarihinde yapılacak Online Hazırbulunuşluk Sınavı’nın soru çözümlerinin canlı yayınlarla Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Youtube kanalından yapılacağı belirtildi.