Millet Bahçesi'nde 100. yıl anısına hatıra görseli hazırlayarak bugünün ölümsüzleştirilmesine katkı sağlayan İl Millî Eğitim Müdürlüğünün günün sonundaki canlı yayını da büyük beğeni gördü.

Türkiye’de bir ilk olarak ilimizde açılan Öğretmen Destek Merkezi stüdyolarından canlı yayımlanan programda İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un moderatörlüğünde Yazar Fahri Tuna 100. yıla özel hazırladığı “Dinlediğim Halit Molla” kitabını anlattı.

Adapazarı’mızın 100 yıl önceki kurtuluş günlerine ait hatıraların da aktarıldığı canlı yayında sohbetin akışı esnasında duygulanan İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, dillere destan olan Yemen Türküsü'nü seslendirdi. Kurtuluş günlerinin duygusunu yansıtan türküyü gözleri dolarak okuyan Durmuş’a ekran başındaki vatandaşlar sevgi mesajlarını ve beğenilerini ilettiler.

Sakarya MEM’in YouTube kanalından canlı yayımlanan programı yakından takip eden Sakaryalılar 21 Haziran 1921’de Adapazarı ile birlikte düşman işgalinden kurtarılan Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizin kurtuluş gününü coşkuyla kutlarken bu toprakları bize vatan eyleyen Halit Molla başta olmak üzere bütün kahramanlarımıza şükran ve minnet duygularını ifade ettiler.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, şehrimizin tarihine ve kültürüne ışık tutan eserleriyle ismi ülke çapında tanınan "ağabeyim" diye hitap ettiği Yazar Fahri Tuna’ya programa ve şehrimize katkılarından dolayı teşekkür ederken sosyal medya paylaşımında “Kimi ilk kurşundur kimi ilk şehit ama onların başlattığı hareket adım adım büyüyerek o şehre, o bölgeye nefes, umut ve hayat vermiştir." "Dinlediğim Halit Molla" kitabının yazarı Fahri Tuna ile 21 Haziran'ı ve Halit Molla'yı konuştuk. #100YıldaGururla” ifadelerini kullandı.

Millet Bahçesi'nde İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 100. Yıl Hatıra görseli önünde fotoğraf çektiren Durmuş sosyal medya paylaşımında “Görev yapmaktan gurur duyduğum ve kendimi hemşehri saydığım bu güzel şehrin 100. kurtuluş yıl dönümünde bir hatıra fotoğrafım olmasın mı?” diyerek Adapazarı’mızın kurtuluş coşkusuna ortak oldu.