2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” adlı çalışmanın Sakarya Spor Lisesi ile devam edeceği ve tanıtımla ilgili duyurunun 29 Mart 2021 tarihinde adapazarimem instagram sayfasında yayınlandığı bilgisi paylaşıldı.

Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, öğrencilerin ilgi duydukları alanları ve yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on ikincisi 31 Mart 2021 tarihinde saat 19.00’ da zoom üzerinden yapılacak. Aynı zamanda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlanacak.

“Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on ikincisi Sakarya Spor Lisesi ile devam edecek. Sakarya Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Turan ile Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülecek olan bu çalışma öğretmenlerin, velilerin ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımını beklemekte.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının on ikincisine Sakarya Spor Lisesi ile devam edileceğini, bu zorlu süreçte öğretmenlere, öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak için çaba gösterildiğini, öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri okullarla ilgili en doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla hazırlanan bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; Sakarya Spor Lisesi ile gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın öğrencilerin yeteneklerini keşfetme, hangi alanı neden istediğine dair karar verme noktasını netleştirme, geleceğini planlama adına dikkate alması gerekenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirterek, “Sportif faaliyetleri yaşamının merkez noktasına almanın yanında meslek olarak da hayatının içinde bulunmasını isteyen bireyler, hayallerinizi gerçekleştirmek için yeteneklerinizin üzerine gidin.” dedi.