Sakarya Üniversitesi'nden verilen ilana göre "YÖKGelecek Projesi" ikinci aşaması için "Kritik Teknoloji Alanları" dahilinde 19 öğretim üyesi alınacağı duyuruldu.

Üniversitenin alacağı öğretim üyeleri için şart koştuğu koşullar derece ve ünvan gereksinimleri ise aşağıdaki tabloda şöyle verildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

2547  sayılı  Kanun  ve  Öğretim  Üyeliğine  Yükseltilme  ve  Atanma  Yönetmeliği’nin  ilgili  maddelerine  göre  Üniversitemiz’e  Öğretim  Üyesi alınacaktır.

1- Profesör kadrosu için adayların başvuru formuna (http://www.ilan.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir) fotoğraflı özgeçmişini,   nüfus cüzdan suretini, Doçentlik Belgesini, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri çerçevesinde yayın listesini, bilimsel  yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, eğitim-öğretim faaliyetlerini,   yönetimlerinde   devam eden ve biten doktora çalışmalarını veya yüksek  lisans çalışmalarını  kapsayan  dosyasını  https://akb.sabis.sakarya.edu.tr adresinden  giriş yaparak pdf veya zip  biçiminde  yükleyip  on-line başvuru yapmaları gerekmektedir.
2- Doktor Öğretim Üyesi  kadrosu için adayların, başvuru  formuna (http://www.ilan.sakarya.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir) fotoğraflı özgeçmişini, nüfus cüzdan suretini, öğrenim belgelerini, yabancı dil belgesini, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri çerçevesinde yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarını https://akb.sabis.sakarya.edu.tr adresinden giriş yaparak pdf veya zip biçiminde yükleyip on-line başvuru yapmaları gerekmektedir.
3-  Bu  ilandaki  öncelikli  alan  kadrolarına  atamalar  Yükseköğretim  Kurulu  Başkanlığı’nın  “YÖKGELECEK  PROJESİ”  nin  ikinci  aşaması  olan öncelikli ve özellikli alan öğretim üyesi istihdamı kapsamında belirlenen “Kiritik Teknoloji Alanları” dâhilinde tahsis edilen ilave atama iznine istinaden yapılacaktır.
4- Yurtdışından alınan diploma var ise, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen Denklik Belgesi ile birlikte yüklenmesi gerekmektedir.
5- Sakarya Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerine http://www.ilan.sakarya.edu.tr adresinden ulaşılabilir.
6-  Başvurular  on-line  olarak  "https://akb.sabis.sakarya.edu.tr"  web  sayfası  üzerinden  alınacaktır.  Kişisel  beyana  dayalı  olarak  sisteme  yüklenen
belgelerin aslı kurumumuz tarafından istenildiğinde sunamayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
7- Son  başvuru  tarihi  ilanın  Resmî  Gazete’de  yayımlandığı  tarihten  itibaren  15  (onbeş) gündür.  Başvuru  süresi  içinde  yapılmayan  başvurular ile
eksik ya da yanlış yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.