Okulların kapanması ile ilk zamanlarda derslerinden geri kalmanın endişesini yaşayan Sakaryalı öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı Sakarya Çevrim İçi çalışmaları kapsamında okul yönetimleri ve öğretmenlerin üstün gayreti ile uzaktan eğitim çalışmaları başladı. Her gün Milli Eğitim Bakanlığının Eba TV aracılığıyla ekran başında derslerini takip eden öğrenciler diğer zamanlarda öğretmenlerinin online canlı yayınlarıyla eğitimlerini sürdürüyorlar. İnternet üzerinden öğretmenleri ve arkadaşlarıyla sık sık bir araya gelen öğrenciler çoğu zaman zevkli ve eğlenceli geçen bu eğitimlerden çok memnun görünüyorlar.

İlimiz genelindeki birçok okulda devam eden Sakarya Çevrim İçi etkinliklerini başarıyla uygulayan okullardan Adapazarı İstiklal Ortaokulu çevrimiçi derslerin yanısıra YouTube kanalına yüklediği videolarla da öğrencilerine her türlü desteği veriyor. Okul müdürü Mahmut Araz uzaktan eğitim çalışmalarına okulların kapandığı ilk gün başladıklarını belirterek velilerinin de desteğiyle öğrencilere ev ortamında uygulayabilecekleri çalışmaları en ince ayrıntısına kadar aktardıklarını ifade etti. Okul müdürü Araz ayrıca her sınıf ortamında oluşturdukları WhatsApp gruplarıyla öğrencilerin çözemedikleri soruları öğretmenlerine iletme imkanı bulduklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ev ortamlarındaki uzaktan eğitim çalışmalarını yakından izlediklerini ifade ederek bu süreci öğrencilerimiz lehine en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi.  Tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgınını da yakından takip ettiklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş; "Dileğimiz bugünlerin en kısa sürede sona ererek tüm milletimizin çalışma ve eğitim hayatına sağlıklı bir şekilde yeniden dönmesini bekliyoruz" dedi. Adapazarı İstiklal Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri uzaktan eğitim çalışmalarının yer aldığı görüntüleri Evde Kal mesajlarının verildiği bir şarkıyla video haline dönüştürdü.