2021 yılı 1 Ocak’ta ilk sayısı yayımlanan aylık derginin 1 Şubat tarihi itibarıyla ikinci sayısını yayımlayan öğrencilerimizin başarısı büyük dikkat çekti.

15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi 10. sınıfta okuyan öğrencilerin farkındalık oluşturan bu çalışmasını yakından takip eden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, gençlerimizin okuldan uzak geçirdikleri salgın döneminde derslerinin yanı sıra kendilerini geliştirecekleri alanlara yönelmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. İlginç araştırmaların yer aldığı dergiyi beğeniyle okuduğunu belirten Durmuş, öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederken derginin yeni sayılarını sabırsızla beklediğini kaydetti. 

15 Temmuz Şehitler Fen Lisesinin araştırmacı-yazar öğrencileri Kerem Yoldaş ve Zeynep Kadirhanoğulları liseye başladıkları ilk yıl düşündükleri dergiyi ikinci yıllarında tasarlayıp yayına hazırladıklarını belirterek derginin içeriği hakkında şu bilgileri verdiler. 

“İkinci sayısını yayımladığımız (B)İLGİSİZ isimli dergimizde amacımız karantina dönemimizi daha verimli geçirebilmek, bilgisiz ve ilgisiz olduğumuz konuları ele alıp onları araştırmak, araştırdıkça merak etmek, merak ettikçe öğrenmek ve öğrendiklerimizi sizlerle de paylaşmak.

2021 boyunca her ay dergimizin BİHABER bölümünde son bilim olaylarından sizi haberdar edip ÇEHRE'de sizi her ay seçtiğimiz bilim insanlarıyla tanıştıracağız. Kompleks konuları en basit şekilde anlatmak için ÇETREFİL'i oluşturduk. Ana konumuzun yer aldığı MEVZU'da ise sizleri seçtiğimiz konu hakkında bilgilendireceğiz. Son bölümümüz AKTAR'da ise "her şeyden bir tutam" sloganıyla sizler için her ay birer dizi, kitap ve müzik seçeceğiz.”