Elektronik Uzmanı İhsan Boya’dan aldığı brifing sonrası açıklamada bulunan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık; projeleri çok beğendiğini dile getirerek, “Sektöründe devamlı kendini geliştiren her zaman kazanır. Sanayide yaptığı işe yenilik getirerek, genç yaşta kendini geliştirerek, daha fazla çalışmalara imza atmaya çalışan, Beyinci İhsan diye tanıdığımız İhsan Boya kardeşimizi tebrik ediyoruz. Bizde Arifiye Meslek Yüksekokulu Motor Testi ve Simülasyon Laboratuvarı kurma çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda gelişen otomotiv sektöründe bilgilerini bizimle paylaşacağının sözünü aldığımız İhsan Bey kardeşimize teşekkür ederiz. Bizde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak, birlikte yapılacak her türlü çalışmada biz varız. Birlikte, sanayi-üniversite işbirliğinde çok önemli çalışmalar yapabiliriz, en kısa zamanda da ‘Uygulamalı Usta Yetiştirme Kampı’nı ziyaret edeceğiz” dedi.

Sonrasında; SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile birlikte yarışmalara hazırlanan SUBÜ Öğrencilerinin Otomotiv ve Drone AR-GE merkezini ziyarete eden Adaotogarage Firma sahibi Elektronik Uzmanı İhsan Boya ve BİMUD Genel Başkanı Yusuf Uygur; öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi alarak, Bilim Adamları ve Mucitler Derneği olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

E -5 Karayolu Üzeri Bölge Trafik Karşısında ‘Beyinci İhsan’ olarak hizmet veren, bünyesindeki Adaotogarage ile Türkiye’de bir ilk olarak ‘Uygulamalı Usta Yetiştirme Kampı’nda danışmanlık ve eğitim hizmeti sunan Elektronik Uzmanı İhsan Boya; proje ve çalışmalarını ziyaret ettiği; SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile paylaştı. Otomotiv üzerine her şeyin bulunduğu; ABS Beyinleri, Motor Beyin, Ana Beyinler, Sinyal Kolları, Airbag Beyinleri gibi otomotiv elektroniği alanında, bütün otomotiv teknolojiler verdiği eğitimleri; SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a sunduğu brifing ile anlatan Elektronik Uzmanı İhsan Boya; SUBÜ’nün Arifiye Meslek Yüksekokulu Motor Testi ve Simülasyon Laboratuvarı’nda öğrencilere eğitim vermeye talip olduklarını vurguladı. 

Verdiği brifinginde; 20 Yıllık otomotiv tecrübelerinde geleceğe iz bırakanlardan olmak istediklerini ve gizli cevherleri ortaya çıkartıp, ülkeye topluma ve sektöre kazandırmak için biz bilgilerini paylaşmayı hedeflediklerini ifade eden Teknik Personel Eğitici Eğitmeni İhsan Boya; Sakarya’nın bir sanayi şehri olduğuna vurgu yaparak; ‘Sanayi Müzesi’ne çevirmek istediklerini söyledi. “Sanayi sektörünü geliştirmek için bir şeyler yapmalıydık” diyen Peugeot Şampiyonu usta İhsan Boya; “Oto Sanayilerimizdeki duayen ustalarımızla, şehrimizdeki akademisyen, mühendis ve mucitlerle görüşmeler yaptık. Akademilerdeki pratik uygulama ve sanayideki teorik bilgi eksikliklerini tespit ettik ve aralarındaki köprüyü oluşturmak istedik. Nitelikli insan, biz örnek olabilmek için önce kendimizden başladık. Oto Okul eğitim merkezimizi kurduk. Sektörde nitelikli personel açığını giderecek bir cihazı KOSGEB AR-GE, İnovasyon desteği ile geliştirdik. Projemizin işleyiş planını; ‘Otomotiv teknik ve teorik eğitimi. Simülatörler aracılığı ile pratiği geliştirmeye dayalı eğitimler. Test ekipmanları, simülatör cihaz üretimi. Uzaktan ve saha eğitim desteği’ olarak hazırladık” dedi.