Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Sakarya Üniversitesine giriş yapan tüm ziyaretçilere de Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması zorunlu hale getirildi.

Sakarya Üniversitesi kampüslerine gelen ziyaretçiler, kampüs girişlerinde HES kodunu görevlilere bildirerek giriş yapacak. Cep telefonunda HES kodu uygulaması olan ziyaretçiler, uygulamada bulunan barkodu okutarak içeri alınacak.

Cep telefonu olmayan ve HES kodu almamış vatandaşlar ise giriş noktalarında Sakarya Üniversitesi güvenlik personellerinin yardımı ile HES kodunu alarak içeri girebilecekler.

HES Kodu Nasıl Alınır?
HES kodu üç yöntem ile alınır,

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,

2023 kısa numarasına gönderilecek SMS ile;

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,

Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,

T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS göndererek,

e-Devlet ile,

e-Devlet üzerinden buraya tıklayarak,

e-Devlet üzerinden HES Koduna ait işlemler; üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri gerçekleştirilebilir.

18 yaş altı çocuklar için HES kodu Hayat Eve Sığar uygulaması, e-Devlet Kapısı ve SMS yolu ile oluşturulabilir.

Karantina altına olan kişiler için izolasyon bitiş tarihi, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden veya KALANSURE “HESKODU” yazarak 2023’e SMS göndererek takip edilebilir.