Proje, AB Dayanışma Programı kapsamında yer alıyor 

Genç Gelişim ve Girişim Derneği bünyesinde kurulan Health and Youth Group tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ile Sivil Düşün AB Programı tarafından desteklenen “Katılmak İçin Yeterliyim!” isimli Erasmus+ESC30 Projesinin eğitmen eğitimine Şehit Ahmet Akyol İlkokulu Rehberlik Öğretmeni Şule Eşgi ve Sınıf Öğretmeni Gönül Ekşi katıldı. Çocukların ve gençlerin; kişisel, eğitimsel, sosyal gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen bir Avrupa Birliği girişimi olan Avrupa Dayanışma Programı ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmakta ve Erasmus+ altında yer almaktadır. 

İnteraktif uygulama yöntemleri ve görsel eğitim materyalleri kullanılacak 

Eğitmen öğretmenler Şehit Ahmet Akyol İlkokulunda on iki ay boyunca proje ortakları ile birlikte Çocuk Hakları ve Katılımı alanında çalışmalar yürütecek. Projenin hedef kitlesini ilkokul 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri oluşturuyor. Proje süresince proje içeriğini oluşturan konu başlıkları interaktif uygulama yöntemleri ve görsel eğitim materyali ile desteklenerek çocuklarla paylaşılacak, etkinlik süresi 40-60 dakika olan “Çocuk Hakları Sek Sek Oyunu” tüm öğrenciler tarafından oynanarak, bir çocuk hakları sergisi gerçekleştirilecek. 

Sakarya ili genelinde yaygınlaştırılacak 

Eğitmen öğretmenler Şule Eşgi ve Gönül Ekşi çocuk hakları ve katılımı alanında sadece Şehit Ahmet Akyol İlkokulundaki çalışmaları ile yetinmeyip Sakarya ili genelinde bu çalışmaları yürüterek yaygınlaştıracaklar. Bu eğitimi almak isteyen tüm kurumlar eğitmen öğretmenlerle iletişime geçebilecekler.