Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi bünyesinde kurulan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay aldı. Bölüme 2020-2021 Akademik Yılı’ndan itibaren 40 öğrenci alınacak. SUBÜ’nün Kocaali’de bulunan Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Akyazı’da bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da öğrenci alarak eğitime başlayacak.

Farklı bir eğitim verilecek
Teknoloji Fakültesi’nin geliştirdiği yenilikler ve eğitim anlayışıyla büyük farklılıklar ortaya koyduğunu vurgulayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Üniversitemiz YÖK Üstün Başarı Ödülü’nü de fakültemizin bir çalışması neticesinde kazanmıştı. Çok çeşitli alanlarda projeler geliştirerek öğrencileri de buna dâhil ediyoruz. Uygulama ve araştırma merkezlerimiz ile fakültemiz entegre çalışmalar ortaya koyuyor. YÖK tarafından onaylanan Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüze önümüzdeki dönemden itibaren öğrenci almaya başlıyoruz. Burada da klasik eğitimin dışına çıkarak uygulama yönüne eğilecek ve sektörün ihtiyaçlarına uygun hareket edeceğiz. Diğer birçok alanda olduğu gibi Bilgisayar Mühendisliği alanında da öncü çalışmalara imza atacağımıza olan inancımız tam” diye konuştu.

Proje, öğrenci ve çözüm odaklıyız
Bağımsız bir kuruluş olan ‘Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ (MÜDEK) tarafından uluslararası standartlarda mühendislik eğitimi verdiği onaylanan Türkiye’deki ilk ve tek Teknoloji Fakültesi olduklarının altını çizen Dekan Prof. Dr. Yusuf Çay, “Bu akreditasyon ile mezunlarımız ‘Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı’ etiketi alıyorlar. Genç ve dinamik eğitimci kadromuzla üniversite olarak topluma yönelik sorumluluklarımız olduğunun farkındayız. Ar-Ge çalışmalarını destekliyor, eğitim süreçlerinde uygulamaya önem veren; proje, öğrenci ve çözüm odaklı bir anlayış benimsiyoruz. Önümüzdeki dönem öğrenci alacak Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz ile Sakarya’ya, ülkemize ve insanlığa farklı alanlarda katkılar sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İş tecrübesine sahip 2 bin 162 mezun
Teknoloji Fakültesi’nde 7+1 Eğitim Modeli ile bugüne kadar 2 bin 663 öğrencinin işletmelerde uygulama eğitimini tamamladığını belirten Çay, “2 bin 162 öğrencimiz ise uygulama becerisiyle birlikte mezun oldu. Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerimiz eğitime devam ediyor. Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz gerek ders planları, gerekse müfredatı ile Dünya’nın gündeminde bulunan Endüstri 4.0 uygulamaları ile çağı yakalayan; yapay zekâ temelli eğitimi ile vizyonu gelişmiş insansız teknolojiler olan Endüstri 5.0’a odaklanan bir bölüm olacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) neticesinde bölümümüzün ilk öğrencisi olacak arkadaşlarımıza şimdiden hoş geldiniz diyorum.”