Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) bünyesinde Biyomedikal Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle kurulan merkezle birçok alanda faaliyet yürütülmesi amaçlanıyor.

Biyomedikal çalışmalar için gerekli laboratuvarları kurmak ve işletmek; medikal sistem ve cihazların ölçme, test, ayar ve kontrol çalışmalarını kapsayan süreçleri ulusal ve uluslararası düzeyde araştırarak bu alanlarda eğitimler vermek ve Türkiye’nin biyomedikal mühendisliği alanında potansiyelini geliştirerek tıbbi cihazlar konusunda dışa bağımlılığı azaltmak için Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak amaçlar arasında yer alıyor. Ayrıca merkezle tıbbi teşhis ile tedavi amaçlı cihaz teknolojilerinin geliştirilmesinde, bakımında ve işletilmesinde mühendislik bilgi birikimi ve teknikleri kullanılarak sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini arttırmak hedefleniyor.

Merkez bünyesinde ayrıca biyomedikal alanda eğitim alan öğrencilere staj ve uygulama imkânı sağlanarak eğitim-öğretime katkıda bulunulacak. Ulusal ve uluslararası düzeyde biyomedikal mühendisliği alanında ile ilgili akademik danışmanlık hizmeti verilecek. SUBÜ akademisyenlerinin daha önce geliştirdiği ve topluma hizmet alanında YÖK Üstün Başarı Ödülü alan kanser tedavi cihazı ve damar iziyle kimlik tarama cihazı gibi tıbbi cihazlar, yeni kurulan merkez çatısı altında daha disiplinli bir şekilde geliştirilebilecek.