Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Ramazan Bayramı için bir kutlama mesajı yayımladı. Sarıbıyık mesajında, “Kovid-19 pandemisi nedeniyle üst üste ikinci defa aynı sofralarda buluşamamanın, sevdiklerimizle bir arada bulunmamanın ve teravih namazlarını birlikte eda edememenin burukluğunu yaşadığımız bir Ramazan ayı geçirdik. Bununla birlikte Ramazan ayının rahmet ve bereket iklimi bizleri kuşattı. Dünyanın, ülkemizin ve şehrimizin dört bir yanındaki kardeşlerimiz ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Manevi anlamda da yüreklerimiz ferahladı. Özellikle son günlerde ise maalesef her Ramazan’da olduğu gibi terör devleti İsrail, bu mübarek ayın son günlerini ve bayramı Filistinli kardeşlerimize zehir etmek için en kutsallarımızdan birisi olan Mescid-i Aksa ve çevresi başta olmak üzere canice saldırılarına başladı. Ambargo altındaki insanların üzerine gece yarısı uçaklarla bomba yağdırarak onlarca kardeşimizi ve yavrumuzu şehit etti. İnsanları zorla evlerinden attı, ibadetlerine engel oldu, mescitlerini basarak mermi ve gaz bombası yağmuruna tuttu.

Dualarımız ve elimizden gelen tüm imkânlarla ata yadigarımız olan topraklardaki mazlum halk Filistin’in yanında yer almalı, bu zulmün bir gün son bulması ve İsrail’in hak ettiği şekilde cezalandırılması için çaba göstermeliyiz. Bu vesileyle mazlum coğrafyalardaki tüm kardeşlerimizin yokluktan ve esaretten kurtulmalarını diliyor, rahmet ve mağfiret ayının ardından kavuştuğumuz Ramazan Bayramı’nın tüm inananlar için huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Bayramımız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.