Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ile sosyal ve kültürel alanlarda iş birliğini sağlayacak bir protokol imzalandı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya tarafından imza altına alınan protokolle ön lisans öğrencileri eğitim hayatlarının üçüncü veya dördüncü, lisans öğrencileri ise eğitim hayatlarının yedinci veya sekizinci yarıyılında +1 Uygulamalı Eğitim Modeli kapsamındaki tam zamanlı iş yeri eğitimlerini İŞKUR’da gerçekleştirebilecek. Ayrıca iki kurum arasında geniş kapsamlı iş birlikleri geliştirilecek.

İŞKUR ile SUBÜ Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) aracılığıyla bir iş birlikleri olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Hâlihazırda öğrencilerimizin kariyer planlamasına destek olan İŞKUR ile iş birliğimizi geliştirmek adına bir protokol imzaladık. Artık öğrencilerimiz İŞKUR çatısı altında da mesleklerinin uygulamadaki yönlerini görebilecek, iş hayatına hazırlanabilecekler.

İş dünyasının nitelikli istihdam ihtiyacı için son derece önemli olan +1 Eğitim Modelimiz kapsamında tam zamanlı eğitime giden öğrencilerimizin ödemelerinde de İŞKUR’un katkıları bizim için önemli. Bunun yanı sıra Sakarya Ar-Ge Girişimcilik ve İstihdam Fuarı’nda da bir birlikteliğimiz var. İhtiyaç duyulan nitelikli insan konusunda İŞKUR en önemli ortaklarımızdan” diye konuştu.

SUBÜ’nün doğrudan iş dünyasıyla kurduğu sinerjinin istihdama olumlu bir katkısı olduğunu vurgulayan İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, “İstenilen nitelikte insanlar yetişince istihdam bundan olumlu etkileniyor. Biz de üniversitemizin bu çabalarının içerisinde başından beri farklı alanlardaki birlikteliğimizle yer alıyoruz. Şimdi de öğrencilerimizi kurumumuzda iş yeri uygulamasına alarak gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Farklı birimlerimiz farklı bölümlerden öğrencilerimize iyi birer rehber olmak için bekliyor. İş birliği içerisinde nitelikli çalışanlarla ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.