Çevren Genç Sözcüleri Burcu Ekici ve Sıla Sarıbak, Sapanca Gölü başta olmak üzere açık alanlarda ve parklarda oluşan çevre kirliliğine dikkat çekerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda duyarlılığa davet etti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada; "Çevreye çöp atıldığında zamanla hayatı ve canlı yaşamını etkileyecek sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bunun en yakın örneklerinden biri Sapanca Gölü çevresindeki çöplerin insan ve doğa hayatına olumsuz etkisidir. 

Covid-19’la birlikte kafe ve restoranların kapanması insanların doğaya, açık alanlara ve parklara daha çok bağlanmasını sağlamıştır. Pandemi sürecinde dinlenmek için neredeyse tek seçenek haline gelen bu alanlar hızla kirlenmektedir. Yakıp yıkılan ormanlar, çöplüğe döndürülen denizler ve sulak alanlar dengenin bozulduğunun habercisidir. 

Tabiat, ana kollarından bozulursa tekrar inşa etmesi bir hayli zaman alır. Dengeyi tekrardan sağlamak zor değil! Bunun için denge taşları sarsılmadan çevre korunmalı, sürdürülebilir çevre için doğru adımlar atılmalı ve doğa hak ettiği şekilde renklendirilmelidir." ifadelerine yer verildi.