Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi bünyesinde son dönemlerde elde edilen başarılar nedeniyle, ilgili akademisyen ve öğrencilerin tebrik edildiği bir program düzenlendi. Programa Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çay, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Çalışkan ile Dr. Öğretim Üyesi İsa Vural, fakülte akademisyenleri ve TETRA Elektromobil Topluluğu ile İnsansız Araçlar ve Otonom Teknolojiler Topluluğu’nu temsilen öğrenciler katıldı. Program sonunda Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan araştırmacıların yer aldığı bir ekip tarafından hazırlanan ‘Dünya’nın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine Türkiye’den giren 196 akademisyen arasında yer alan akademisyenlere ve TEKNOFEST’te başarılı olan SUBÜ TETRA ve VECHÜR 2020 ekiplerine başarı belgesi takdim edildi. MÜDEK akreditasyon belgeleri ise bölüm başkanlarına teslim edildi.

MÜDEK akreditasyonu 1 yıl uzatıldı

Son dönemlerde kazanılan başarılara değinen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çay, “TEKNOFEST’te yarışan ekiplerimizden Revolt; Efficiency Challange Yarışları’nda 3. , İstanbul Park’ta yapılan özel yarışta ise 2. sırada yer aldı. İnsansız Hava Aracımız Gaziantep’te çok sayıda takım arasından 5. olarak mansiyon ödülü kazandı. Prof. Dr. Fehim Fındık hocamız ve Prof. Dr. İhsan Pehlivan hocamız atıf ve yayın sayısı üzerinden yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’den 196 akademisyenin girdiği sıralamaya girmeyi başardılar ve üniversitemizin adını duyurdular. MÜDEK akreditasyonuna sahip olmamızda emeği geçen çok hocamız ve çalışanımız var. Akreditasyon süremiz bir yıl daha uzatıldı. Tüm başarılarda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Başarılarımız daim olsun” diye konuştu.

Taşları yerli yerine koyuyoruz

Teknoloji Fakültesi’nin SUBÜ’nün amiral gemisi olduğunu ve bunu her yerde dile getirdiklerini belirten Rektör Sarıbıyık, “Amiral gemisi gerekenleri yapmalı ve diğerlerine de yol açmalı. Bunun sürdürülebilirliğine katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Allah uluslararası düzeyde başarı gösteren hocalarımızın başarılarını daim etsin. Türkiye’deki teknoloji fakültelerinin öncüsüyüz. Şu anda MÜDEK akreditasyonuna sahip olan tek fakülteyiz ve bu devam ediyor. Burada emeği geçenleri de tebrik ediyorum. Bir taraftan işin şekillendirilmesini de kolaylaştırıyoruz. Neyin nasıl anlatılacağı ve ölçüleceği sürecini kurumsallaştırıyor, taşları yerli yerine koyuyoruz. Gençlerimiz bize son zamanlarda fazlasıyla mutluluk yaşattı. Üniversitemizin ve Sakarya’nın adını ülke çapında defalarca öne çıkardılar. Aracımız çok iyi bir noktaya geldi. İnsansız hava aracımız da üniversitemize kupayla döndü. Tüm ekip arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.