Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Tübitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında kabul edilen, Türkiye genelinde geçen 100 projeden biri olan "Doğadaki Çocuk Günlüklerim" adlı projenin etkinlikleri heyecan ve coşkuyla devam ediyor. Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde öğrenim gören 6. ve 7.sınıf öğrencilerinden oluşan 25 kişilik bir öğrenci grubu ile gerçekleştiriliyor. 7 gün boyunca Sakarya'nın farklı mekânlarında 25 etkinlik gerçekleştirilecek.

Çocuk kitaplarını ve doğa eğitimini merkezine alan projede çocuklar drama, felsefe, gölge oyunu, şiir yazma, resim yapma, kamp eğitimi, afet eğitimi gibi alanlarda deneyim kazanacaklar. Proje yürütücüsü Sevda Avcı Polat, proje ile ilgili aylardır yürütülen çalışmaların etkinlik programının gerçekleştirilmesinden sonra da sürecin raporlaştırılması ve projenin yaygınlaştırması kısımları ile devam edeceğini, çocuklarla verimli bir hafta geçirerek onların bundan sonraki hayatlarına da bu deneyimleri aktarmalarını hedeflediklerini belirtti. Çocukların her gün sonunda günlük yazarak kendilerini ifade etme, yazma becerilerinin de geliştirildiği ifade edildi.

TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr.Hasan Mandal projenin ikinci gününde Pamukova Bakacak Merkezi'nde gerçekleştirilen kamp eğitimi etkinliklerine katıldı. Proje ile ilgili bilgi alan Mandal, çocukların doğa, tarih, kültür, çocuk edebiyatı yapıtları ile iç içe oldukları etkinliklerin çocukların okuryazarlık becerilerine de katkı sağlayacağını belirtti. Çocuklarla birlikte etkinliklere katılıp onlarla sohbet eden Mandal, geleceğin bilim insanlarının yetişmesi için çocuklara yönelik projelere her zaman destek vereceklerini ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr.Hasan Mandal seçilen 100 projeden biri olan "Doğadaki Çocuk Günlüklerim" in uzman, eğitmen, rehber, sağlık personeli ekibiyle de tanıştıktan sonra emekleri için proje ekibini tebrik edip çocuklara o günün etkinlik kitaplarını takdim etti.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Prof.Dr.Hasan Mandal'ın proje etkinliklerine katılımından dolayı mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Bundan sonraki süreçte de Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'nın da desteğiyle çocukların bilim yolunda ilerlemesi için TÜBİTAK projelerine öncelik vereceklerini söyleyen Bakırtaş, çocukların altı gün boyunca yapacakları etkinlikler sonucu oluşturacakları müzeyi de merakla beklediklerini söyleyerek Prof.Dr. Hasan Mandal'ı müze açılışına davet etti .

Müze, projenin son günü 12 Eylül Pazar günü saat 13.30' da Sakarya Müzesi'nin bahçesinde açılıp o gün ziyaretçilere açık olacak.