Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Saruhan ile ablası Kadriye Saruhan'ın çalıp söylediği Neşet Ertaş türküleri katılımcıları son derece mutlu ederken, Fahri Tuna da gerek birlikte yaşadıkları gerekse sanatçı Bayram Bilge Tokel, öykü yazarı Hüseyin Su ve Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla Iliskiler Müdürü Osman Demir'in yaşadıkları Neşet Ertaşlı anıları dinleyicilerle paylaştı. 

Salgın sürecine rağmen 35 katılımcının dikkatle izlediği programda Yazar Tuna, "Neşet Ertaş'ın sağlığında hayatını anlatan dört kitap yayımlandı. Üstad hiçbirini okuyamadı. Neden mi? Okuma yazması yoktu. Daha doğrusu hiç okula gitmemişti. Sonradan ancak gazete manşetlerini, sokak tabelalarını okuyabilecek kadar öğrenebilmişti. Ama yüz edebiyat profesörünü bir 365 gün beş yıldızlı otelde toplasak, yedirsek içirsek, birlikte çalıştırsak üretemeyecekleri 'gönül dağı' diye bir kavram, bir metafor, bir imge armağan etmişti Türkçemize Neşet Ertaş. Kendi tabiriyle 'havalandırdım' dediği, sözlerini kendi yazıp kendi çalıp söylediği 1000'in üzerinde türküsü var. Tek hece veya kafiye hatası bulamazsınız. Neşet Ertaş ve onun gibiler, bizim irfan medeniyetimizin ordinaryüs profesörleridir. Hoca Ahmet Yesevi'nin ta Türkistan şehrindeki ocağından Anadolu'ya getirdiğimiz Türkçe ve türkülerin, son elli yıldaki en güçlü temsilcisiydi koca usta. O kadim bir geleneğin yaşatıcısı ve aktarıcısıydı. Aynı zamanda bir 20. yüzyıl dervişi ve gönül elçisiydi. Ben bugün size onun türkülerini değil, ki zaten hiç anlamam, onun tevazuunu, edebini, mahviyyetini, cömertliğini, zarafetini, koruyucu ve kuşatıcılığını, digergamlığını, kazandığının yüzde 90'ını garip ve fakirlere dağıtışını, bizzat şahit olduğum veya birinci ağızdan dinlediğim hatıralarla anlatmaya çalışacağım.' dedi.

Istanbul'dan programa katılan Şair Şakir Kurtulmuş, Muhammed Kökden ile Bursa eski milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun okuduğu şiirlerle zenginleşen,,bir anı bir türkü şeklinde devam eden program 2.5 saat sürdü. Şifanur Özçelik Şirin'in başarılı yönetimiyle gerçekleşen programın bitiminde 'Biz Neşet Ertaş'ın insan yönünü meğer hiç bilmiyormuşuz, çok teşekkür ederiz' itirafında bulunan çok sayıda izIeyici, bu programın salgın sonrası Bursa'da 500 kişilik bir salonda tekrarlaması gerektiği konusunda görüş belirttiler.

Program sonunda evsahibi Şifanur Özçelik Şirin ve Bursalı Şair Yunus Emre Altuntaş tarafından katılımcılara hediyeler takdim edildi.