Online Deneme Sınavları

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgını nedeniyle, 16 Mart itibariyle ülke genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime ara verildi. Adabilim Okulları öğrencilerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinden geri kalmaması için canlı soru çözümlerinin yanı sıra “online deneme sınavları” yapıyor. 8. sınıf öğrencilerinden başlayacak olan deneme sınavları internet üzerinden canlı olarak gerçekleştiriliyor. Öğrenciler online sınavlar esnasında gerçek sınavda olduğu gibi süreye karşı yarışıyorlar.

Sınav Ortamını Evlere Taşıdık

Adabilim Ortaokulu Müdürü Selim Kondakcı konu ile ilgili şunları söyledi: "Eğitim-öğretim faaliyetlerine 30 Nisan tarihine kadar ara verilmesinin ardından öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına online deneme sınavları yapıyoruz. Öğrencilerimiz için okuldaki sınav ortamını evlere taşıyor, öğrencilerimizi eğitim-öğretime hiç ara verilmemiş gibi sınavlara hazırlamaya devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Herkes memnun

Veliler, çocuklarının evde olmasına rağmen eğitimlerinden geri kalmayacağı için mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Öğrencilerde evde olmalarına rağmen video konferans sayesinde kendilerini sınıfta hissettiklerini belirterek, online sınavlar sayesinde derslerde öğrendiklerini pekiştirebildiklerini söylediler.