Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün Arama Kurtarma Birliği (AKUB) üyelerine yönelik eğitimleri devam ediyor. 

Toplumsal Afet Platformu yöneticisi Rezzak Elazat öncülüğünde düzenlenen çevrim içi eğitimlerde bu hafta "Yangın" konusu işlendi. 

İstanbul itfaiyesi'nde 25 yıldır görev yapan eğitim uzmanı İsmet Macit’in konuşmacı olarak katıldığı “Acil Durum ve Yangın Güvenliği" başlıklı eğitim AKUB üyelerinin büyük beğenisini kazandı. 

Zoom üzerinden iki saat aralıksız devam eden eğitimde İsmet Macit yangın vb. afetlerde vatandaşların ilk müdahelesinin çok önemli olduğunu belirterek bu yıl özellikle tüm kamu kurumları ve kuruluşlarda afet eğitimlerine büyük önem verildiğini ifade etti. 

Eğitim sırasında Sakarya MEM Arama Kurtarma Birliği gönüllülerinin sorularını da cevaplayan yangın eğitimi uzmanı İsmet Macit, bu eğitimlerde amaçlarının yangın, arama kurtarma ve ilk yardım konusunda ilk müdaheleyi yapacak bilinçli ekiplerin oluşmasını sağlamak ve bu anlayışı toplumun geneline yaymak olduğunu kaydetti. 

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 5 haftadır devam eden eğitimleri yakından takip ettiğini ifade ederek olası afetlere karşı ilk müdahele ekibi olarak kurdukları Arama Kurtarma Birliği faaliyetlerini ilçeler bazında da genişleterek devam ettireceklerini belirtti. Durmuş, AKUB gönüllülerine yönelik eğitimlere katkı veren "Toplumsal Afet Platformu"na ve Rezzak Elezat’a teşekkür etti.