Karasu Yassıgeçit İlkokulu 4/A sınıf öğretmeni İsmail Demirtepe ve öğrencileri, 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesinin ardından depreme karşı insanları bilinçlendirmeye hedefleyen "Depreme Karşı Önlemleri Birlikte Alalım" eTwinning projesi gerçekleşti.

Deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında gerekli önlemler alındığı zaman depremin bir doğa olayı olduğunu ancak önlem alınmadığı zaman afete dönüştüğünün kavranması için proje katılımcısı öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte uygulamalı etkinlikler yapıldı.

2021 yılının Ocak ayında başlayan projeye, Sakarya Karasu Yassıgeçit İlkokulu’nun yanında yurdumuzdan  Erzurum, Iğdır ve İzmir gibi şehirlerden katılımcı olan okullar ve öğretmenler ile yurt dışından  Azerbaycan ve Gürcistan’dan projeye katılan öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte çalışmalar yürütüldü. 2021 Mayıs ayı sonunda projenin sonuna gelindi.

Proje kapsamında, yer altındaki aktif faylar ve kırıklar nedeniyle oluşan depremlerin, deprem bölgesinde yaşayan insanlar için korkuya ve kaygıya yol açan hatta insanların yaşadığı yerden başka şehirlere göç etmesine bile sebep olan düşünceleri ve duyguları yenmelerini öğrenciler aracılığıyla gerçekleştirmeyi hedefledik. 

"Deprem Karşı Önlemleri Birlikte Alalım" isimli projenin sonunda ise tüm katılımcıların ortak ürünü olan kısa film yayınladı.