UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Twitter üzerinden koronavirüs nedeniyle bu sene yaz Kur’an Kursu eğitimlerinin camilerde yapılamayacağını ama televizyon üzerinden yayınlanacağını duyurdu. Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecek ‘Yaz Kur’an Kursları”, bugün Prof. Dr. Erbaş’ın vereceği ilk dersle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl örgün eğitimin tatile girdiği dönemde cami ve Kur’an kurslarında açtığı Yaz Kur'an Kursları'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bu yıl uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmasına karar verdi.

İSTER EVDE İSTER TATİLDE 
Diyanet TV'den yayımlanacak programlarla yapılacak kurslar bugün başladı ve ilk dersi Başkan Ali Erbaş saat 10.30'da verdi. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla çocuklara ve gençlere kursları takip etme çağrısında bulunan Erbaş, "Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler bu sene yaz Kur’an kurslarında maalesef camilerimizin o neşe ve huzur dolu atmosferinden ve arkadaşlarınızdan uzak kalacaksınız. Ancak ister evde ister tatilde, nerede olursanız olun yanınızda televizyon ya da internet varsa Diyanet TV’nin yaz Kur’an kursu eğitimlerine büyük bir zevkle katılabileceksiniz" dedi.

ÖNEMLİ BİR İMKAN
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ”Elhamdülillah bugün adeta bir eğitim merkezi olarak yayın yapan Diyanet televizyonu gibi önemli bir imkana sahibiz. Dolayısıyla uzaktan eğitimler Diyanet TV üzerinden sürdürülecektir. Bu kapsamda yaz kuran kursu eğitim programlarımız Diyanet TV ekranlarında 29 Haziran Pazartesi günü yani bugün başlamıştır ve 6 hafta boyunca devam edecektir. Eğitimler Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenler için Yaz Kuran Kursları; Kur’an Öğreniyorum, Kur’anı Kerim okumayı bilen bununla beraber okuyuşunu güzelleştirmek ve tecvit öğrenmek isteyenler için Yaz Kuran Kursları Kuran Okuyorum itikat ibadet siyer ve ahlak dersleri için ise Yaz Kuran Kursları Dinimi Öğreniyorum adı altında 3 farklı program oluşturulacaktır. Yavrularımızı Kur’an’la ve onun evrensel ahlak ilkeleriyle tanıştırma adına yaz Kur’an kurslarımızı önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Çocuklarımızın Peygamber Efendimizle ve onun insanlığa örnek hayatı ile tanışacak olmalarını son derece önemsiyoruz” dedi.

HAFTA İÇİ HER GÜN 
6 haftadan oluşan Yaz Kur’an Kursları eğitim programında, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyenler için 'Kur’an Öğreniyorum', okuyuşunu güzelleştirmek ve tecvit öğrenmek isteyenler için 'Kur'an Okuyorum', itikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden yararlanmak isteyenler için ise 'Dinimi Öğreniyorum' başlıkları altında üç farklı ders yer alacak. Dersler Diyanet TV’de 3 kuşak halinde ekrana gelecek. Dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler, Diyanet TV YouTube kanalından ilgili eğitim videolarına erişebilecek.

KİTAPLAR ÜCRETSİZ 
Başkanlığın 'diyanet.gov.tr' adresli web sitesi üzerinden kayıt yaptıran öğrenciler, en yakın müftülüğe başvurmaları halinde 'Yaz Kur’an Kursu' kitaplarını ücretsiz olarak alabilecek. Ayrıca kitapların PDF formatına da web sitesinden ulaşılabilecek. Yaz Kur’an Kursları'nın sonunda sistemde kayıtlı öğrencilere isteğe bağlı olarak ‘EHYS’ üzerinden test usulü online değerlendirme yapılacak, başarılı olanlara e-başarı belgesi verilecek.