İyi bir üniversitede okumanın ve geleceğini şekillendirmenin hayalini kuran öğrenciler, YKS sınavına hazırlıklarını sürdürüyor. Corona virüsü sebebiyle iki kez tarihi değişen YKS'nin, yapılacağı tarih olarak 27-28 Haziran belirlendi. İşte YKS sınavı ile ilgili tüm gelişmeler…

YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

YKS sınavı giriş belgesi henüz erişime açılmadı. Geçtiğimiz yıllarda sınava giriş belgesi Haziran ayının ortasında elde ediliyordu. Bu sene de gelecek ayın ortasında sınava giriş yerlerinin açıklanması bekleniyor. Üniversite adayları YKS sınav giriş belgesini ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasından görüntüleyip çıktısını alabiliyor.

YKS NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS sınavının yeni tarihini açıkladı. Buna göre YKS, en son açıklanan tarihinden yaklaşık bir ay öne çekilmiş oldu. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak. Tarihin yeniden değişmesi beklenmiyor.

YKS İÇİN SINAV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI

ÖSYM, YKS ve MSÜ sınavlarına girecek adaylara yönelik duyuru yayımladı. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2020 YKS ve MSÜ için sınav merkezi değişikliği taleplerinin 29 Mayıs 2020 tarihinde saat 09.00 ile 23.59 saatleri arasında Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılabileceği açıklandı.

YKS 2020’DE HANGİ KONULAR OLACAK?

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz. Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9., 10., 11. sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar.” dedi.