Karayaka, ekonomide hızlı büyümeyi yakalayabilmenin de ancak istihdam, üretim ve ihracata odaklanmakla mümkün olacağını ifade etti.

Yaklaşık 1 yıldır tüm dünyada dengeleri değiştiren ve hayatımızı olumsuz etkileyen COVİD-19 salgın tehlikesinin halen devam ettiğine de dikkat çeken Karayaka, bu süreçte iş dünyasının ciddi bir şekilde sarsıldığını ve tüm dengelerin değişerek ekonomide önemli kayıpların yaşandığını ifade etti.

“COVİD-19 verileri ve aşı çalışmalarına bakarak 2021 yılında da bir müddet daha bu salgının devam edeceği öngörülmektedir.” diyen Karayaka şu ifadeleri kullandı:  “2021’e yeni hedeflerle başlamak istiyoruz. Bunun için 2021 ekonomisinin gündemi daha fazla istihdam, daha fazla üretim ve ihracat olmalıdır. Pandemi nedeniyle en fazla zarar gören sektörlere desteğin 2021’de devam etmelidir.

İlimizin başta makine ve savunma sanayi ile tarım, hayvancılık ve turizm sektörlerindeki zengin kaynakları ile ülke ekonomisine önemli değer katacak potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Karayaka, “OSB’lerimiz, insan kaynaklarımız ve tüm iş dünyamızla 2021’de daha yüksek moral ve heyecanla yeni hedeflere odaklanarak yüksek katma değerli ürünlerle ihracatımızı artırmalıyız. Ayrıca, hukuk ve diğer alanlardaki reformlara hız verilmesi ve ekonomiyle ilgili düzenlemelerin de bir an önce hayata geçmesini arzuluyoruz.” dedi.

Yeni açıklanan asgari ücret ile ilgili görüşlerini de ifade eden Karayaka,”1 ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret brüt 3.577,50 kuruş, net 2.825,90 kuruş olarak açıklanmıştır. Ayrıca asgari ücrete geçen yıla göre yüzde 21,56 artışla enflasyonun üzerinde 500 TL. bir zam yapılması da gelecekte belirlenecek yeni fiyatlar için ümit verici olmuştur.” şeklinde konuştu.