Komitenin gerçekleştirdiği son aylık olağan toplantısının ana gündem konusunu yasadışı olarak hizmet veren, vatandaşlar ve beraberinde sektör temsilcisi firmaları mağdur eden sahte servislere yönelik mücadele oluşturdu. Meslek Komitesi önceden yaptığı uyarıya ve artan şikayetlere istinaden konuyu yeniden gündeme getirerek alınacak önlemleri yineledi.

VATANDAŞLAR VE SEKTÖR MAĞDUR EDİLİYOR
7. Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Emre Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamada sahte servislerin son dönemlerde arama motorları ve kurumsal hatları kullanarak vatandaşlara yönelik faaliyetlerde bulunduğuna vurgu yaparak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sahte Servisler maalesef can yakmaya devam ediyor. Tüketiciler kullandıkları ve arızalanan elektronik ürünleri için evlerine servis çağırmak amacıyla internet arama motorlarını yoğun bir şekilde kullanıyor. Ancak herhangi bir denetime tabi olmadan arama motorlarının en üstündeki reklam bölümüne konumlanmış sahte servislerin ağına çok kolay yakalanabiliyorlar.

KÖTÜ AMAÇLI KULLANILABİLİYOR
Son zamanlarda sektörümüzü de yakından ilgilendiren kombi- klima bakımları hususunda; tüketicileri 0850 alan kodlu numaralarla arayarak kombi bakımı, klima onarım gibi türlü bahanelerle kullanıcılardan randevu alan sahte servis şebekeleri, cihazlarla ilk teması bu şekilde uyguluyor. Tüketicinin cihazında herhangi bir arızası olmamasına rağmen arızayı çözdüğünü belirterek, sağlam olan parçasını söküp arızalı parçayı takarak ya da temizlik ve bakım yaptığını belirterek kullanıcılardan haksız, yüksek ücretler talep ediliyor.

HALKI BİLİNÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Meslek Komitesi olarak üyelerimizden gelen şikayet, bilgi ve talepler neticesinde sahte servis mağduriyetlerinin daha da fazla yaşanmaması adına çeşitli görüşmelerde bulunmaya devam ediyoruz. Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda halkımızı sahte servis konusunda daha da bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

DİKKATLİ OLUNMALI
Komiteden Meclis Üyesi Ali Candan da ilgili konuya ek uyarılarda bulunarak; “Tüketici halkımızdan sahte servislere karşı maddi ve manevi olarak mağduriyet yaşamamaları adına dikkatli olmalarını, yetkisinden şüphe duyduğu servisler ile iletişim kurmamasını tavsiye ediyoruz. Bu bağlamda aşağıda belirtilen önlemleri alınması mağduriyetleri en aza indirecektir. Tüketiciler;

-Yetkili servis aramalarını servis.gov.tr adresinden yaparak,

-0850 alan kodlu numaralardan gelen sahte aramaları “izinsiz” arandığını beyan ederek CİMER’e şikayet ederek;

-Arama motorundan yapılan aramalarda dikkatli ve seçici davranarak;

-Gelen servislerden yapılan işlemin faturası almaya özen göstererek sahte servislere imkan vermeyeceklerdir.” dedi.