Belçika merkezli, ABD'li şirket Wabco, Türkiye'de genişleme stratejisini desteklemek, yerel satış sonrası müşterilerinin ve ağır ticari araç üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla, ilimizde 1nci Organize Sanayi Bölgesinde fabrika kuruyor. WABCO’nun kuracağı fabrikanın temeli Çarşamba günü atılacak..
BAKAN VARANK GELİYOR

29 Ocak Çarşamba günü 1nci Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşecek temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, WABCO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jacques Esculier, WABCO Türkiye Genel Müdürü Kazım Eryılmaz ve WABCO Türkiye temsilcisi İntermobil Yönetim Kurulu Başkanı Nadine Perahya katılacak.

UZUN YILLAR SONRA
Amerikan şirketi WABCO’nun ilimize yapacağı yatırımın uzun yıllar sonra yurtdışından Türkiye'ye gelen ilk yabancı otomotiv firması olduğu belirtiliyor. Türkiye’de faaliyet gösteren şirket bu yıl içerisinde fabrikanın faaliyete geçmesiyle yıllık 300 milyon ABD doları ciro hedefliyor. Türkiye’den tedarik ettiği ürünleri yurtdışına pazarlayan şirket 55 milyon Dolar olan ihracaatını artırmak istiyor. Fabrika 40 dönüm arazi üzerine kurulacak.Fabrika tam kapasite ile çalıştığında 300 kişiyi istihdam edecek. Alınan bilgilere göre kurulacak olan fabrikanın yatırım değerinin 40 milyon dolar olduğu belirtildi.

WABCO (Westinghouse Air Brake Company) uzun yıllardır ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Ağır ticari araçların güvenliğini, verimliliğini ve bağlanabilirliğini geliştiren dünya çapında lider bir teknoloji ve hizmet tedarikçisidir. WABCO, kamyon, otobüs, treyler, otomobil üreticileri için stabilite kontrolü, süspansiyon, otomatik aktarım sistemleri, aerodinamik alanlarında inovasyonlarına devam etmektedir.